Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat intenția de introducere a unei „taxe de solidaritate”. Acesta vrea ca taxa să se aplice pensiilor speciale care depășesc 10.000 de lei.
Teodorovici a spus că propunerea sa a fost „convenită de principiu în cadrul CEX-ului”PSD. Ministrul nu a precizat ce nivel va avea această „taxă de solidaritate”. „O variantă normală ar fi de a plafona la un nivel stabilit”, iar în cadrul ședinței conducerii PSD s-a discutat de suma de 10.000 de lei, propunere care a fost „convenită de principiu”, a explicat Teodorovici, potrivit Hotnews.ro.
Teodorovici: O abordare corectă și logică
Pentru ce depășește această valoare se are în vedere introducerea unei „taxe de solidaritate”, o „abordare corectă și logică”, în opinia ministrului Finanțelor. Actul normativ care urmează să fie adoptat de Guvern în acest sens „va ajunge și în Parlament care va decide forma finală”, a mai spus ministrul.
Romania isi plateste foarte bine pe cei ce in 30 de ani au pierdut FARA LUPTA majoritatea patrimoniului strategic al economiei . Asta cu 10000 este intradevar o mare realizare cand ma gandesc ca tata a lucrat in siderurgie a castigat lunar peste 5500 lei si dupa 35 de ani de muna are sub 2000 lei pensie . Tata a dat tarii fonta iar astia cu pensii de 10mi iau dat tarii resursele la straini . Poate asta_i marea realizare si mert ?
MAI BINE Le-AR DESFIINTA PE TOATE CA BASECU IN 2010. O PENSIE SPECIALA A AJUNS SI 700.000.000 LEI VECHI PT UN PiSD-eu, CAT CASTIGA UN CARTIER INTRE DE PENSIONARI.
Din pacate sistemul de pensii este un fel de alba-neagra,cine este mai istet castiga mai mult!
Ajunge cu pacaleala,nu se mai poate continua asa!
Rezolvarea problemei este foarte simpla:
1. Desfiintarea pensiilor speciale -care este profund anticonstitutional(beneficiarii acestor pensii au avut oricum salarii foarte mari in comparatie cu marea masa a populatiei,deci au putut sa economiseasca pentru batranete).
2.Raportul dintre pensia minima si cea maxima sa fie maximum de 1 la 5.
De ex. daca pensia minima este sa zicem de 1000 roni,cea maxima sa nu poata depasi 5000 roni.
Pensia se va indexa anual in functie de rata inflatiei.
bunica a lucrat laCAP 32 de ani si a ajuns la o pensie sub cea minima prin neacordarea punctajului marit de legea 250/2007 la 0.57255 pentru fiecare an util realizat ,prin deturnarea literei legii de niste analfabeti functional prin ord 680/2007 si in special prin softul aiuristic care a eliminato dintre beneficiarii legali stipulati de o lege emisa de parlamentul Romaniei.