Clase închise, trenuri anulate și numeroase manifestații și acțiuni greviste la Paris și în întreaga țară. Sindicatele au lansat o a treia zi de ample acțiuni pentru a presa guvernul să renunțe la unele dintre elementele esențiale ale preconizatei reforme a sistemului de pensii. Nu vor accepta – spun ei – vârsta de pensionare la 64 de ani, creșterea numărului anilor de contributivitate, anularea unor pensii speciale pentru sectoare economice precum transportul feroviar, energie electrică. Unite ca niciodată, opt principale sindicate franceze ( CFDT, CGT,FO, CFR-CGC, CFTC, Unsa, Solidaire, FSU) sunt ferm hotărâte să continue presiunile asupra guvernului pentru a renunța la prevederi ce-i dezavantajează pe angajați. Astfel, după două prime etape ale mobilizării în stradă, ei au revenit din nou marți, 7 februarie. Primele informații transmise de posturile franceze de televiziune anunță acțiuni de protest și mișcări greviste parțiale în peste 200 de localități ale Franței. Primele proteste au fost semnalate în cursul dimineții de marți la Pau, Montpellier, Laval, Nantes, Marseille, Havre, Angouleme, Rouen, Toulouse. Ceea ce a fost însă de remarcat a fost o participare ceva mai puțin numeroasă față de acțiunile precedente la care de fiecare dată prezența depășea un milion de persoane. S-au semnalat unele incidente între manifestanți și grupuri extremiste, între altele la Nantes și Rennes. În total, 11.000 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați, dintre care 4.000 în capitală.
La Paris, manifestația a început marți după-amiază. Ea avea loc într-o atmosferă zgomotoasă, marcată de scandarea lozincilor contra reformei pensiilor propusă de guvern, contra politicii economice a actualului Executiv al Franței, inclusiv contra lui Emmanuel Macron. Tot marți, în Adunarea Națională aveau loc dezbateri pe marginea reformei amintite. Moțiunea Stângii de respingere a reformei pensiilor a fost respinsă. La fel, cererea partidului Rassemblement National, al Marinei Le Pen, referitoare la organizarea unui referendum privind această reformă. Manifestanți opuși reformei pensiilor au venit inclusiv în fața sediului Adunării Naționale și în alte puncte ale Parisului, denunțând ”caracterul ilegitim, nejust și nejustificat al acestei reforme”. 9 activiști ai organizației Attac Franța au fost conduși la poliție după ce au mâzgălit cu spray-uri porțiuni din exteriorul Palatului Bourbon – care găzduiește Adunarea Națională franceză, unde deputații discutau proiectul legii pensiilor.
Philippe Martinez, liderul sindicatului cel mai numeros CGT, a lansat un apel, înaintea începerii manifestatiei din Paris, la amplificarea mișcării contra reformei pensiilor declanșând greve ”mai dure, mai masive, mai numeroase”, căci, a spus el, dacă guvernul continuă să nu ne asculte, în mod forțat va trebui să trecem la acțiuni și mai dure. A anunțat că membrii sindicatului condus de ele va ridica și mai mult tonul săptămâna viitoare, în special în sectorul energetic, mergând până la blocaj mai amplu.
Este semnalată participarea la acțiunile de marți a tinerilor studenți, elevi și profesori la Universitatea din Rennes, la cea din Toulouse, liceeni din Marseille. Potrivit unor surse ale poliției, nouă centre universitare și 150 licee au fost marți perturbate în Franța.
Francezii, remarcă presa franceză, susțin această nouă zi de greve. Potrivit unui sondaj realizat pentru «Le Figaro», 7 din 10 francezi s-au declarat de partea protestatarilor.