În urma cutremurului ce a avut magnitidinea de 7,5 grade pe scara Richter și a unui tsunami cu valuri de peste 2 metri ce s-a abătut vineri asupra orașului Palu din insula Celebes (cunoscută și sub numele de Sulawesi), sute de persoane și-au pierdut viața, iar pagubele materiale sunt colosale.
Potrivit ultimului bilanț provizoriu dat publicității sâmbătă dimineață – preluat de Reuters și France Presse – catastrofa naturală produsă vineri în insula Celebes, situată în centrul Indoneziei, s-a soldat cu 384 de morți și circa 540 de răniți. Spitalele locale fac cu greu față situației, mai ales că numărul victimelor continuă să crească. Marea dramă a constat în faptul că seismul a fost urmat de un tsunami «ucigaș» ce a lovit îndeosebi localitatea Palu. «Se văd în continuare plutind numeroase trupuri, dar este greu de stabilit numărul lor», a declarat corespondentului AFP, citat de «Le Figaro», Muhammad Syaugi, șeful serviciului indonezian pentru operațiunile de salvare. «Noi credem că zeci, dacă nu sute de victime se află încă sub dărâmături»… Principalul centru comercial din Palu s-a prăbușit. Hotelul Rua-Rua s-a prăbușit și el. Avea 80 de camere, din care 76 erau ocupate, a informat la rândul său Sutopo Purwo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenției pentru gestionarea catastrofei. Curentul electric este parțial întrerupt și numeroase clădiri au fost totalmente distruse. Aeroportul din Palu a fost închis pentru 24 de ore. La fel s-a procedat cu unele axe rutiere ce duc spre oraș. Măsuri severe de salvare au fost luate în condițiile în care puternicul seism a fost urmat de circa 100 de replici.
Un seism mai puternic decât cel din luna august din insula Lombok
Seismul de vineri din Celebes, cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, a fost, potrivit institutului american USGS, mult mai important în comparaţie cu seria cutremurelor de pământ ce s-au soldat cu 500 de morți și în jur de 1500 de răniți din insula Lombok, vecină cu Bali. Experți în domeniu precizează că Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule mari și mai mici, care s-a format prin convergența a trei mari plăci tectonice (indo-pacifică, australiană și eurasiatică) se află pe «centura de foc» a Pacificului, o zonă cu puternică activitate seismică. «Le Figaro» reamintește că, la 26 decembrie 2004, Indonezia a fost lovită de o serie de seisme devastatoare, între care unul cu magnitudinea de 9,1 grade pe scara Richter în insula Sumatra. Cutremurul respectiv a provocat un tsunami care a ucis 220.000 persoane în toată regiunea, din care 168.000 în Indonezia.
28-09-2018. 20+1-8=13 ALLAH; 28+1-8=21 MAHOMED numerele laturilor numelor divine. Acesta este calculul matematic ceresc care a indicat proveniența puternicului cutremur cu tsunami în Indonezia.
„…..un arhipelag cu 17.000 de insule mari și mici, care s-a format…..”. Total greșit. O planetă NU e formată, un quasar NU e format, o nebuloasă Nu e formată, o furtună NU e formată și nici insulele nu sunt formate. Acestea sunt create prin Puterea Duhului Sfânt care purcede din Dumnezeu-Tatăl și Dumnezeu-Fiul.