Vladimir Ionescu (www.b1tv.ro)
Este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic, a afirmat președintele Klaus Iohannis, marți, în cadrul unor declarații de presă susținute după discuția cu omologul său american, Joe Biden.
Klaus Iohannis, despre obiectivul României de întărire a Flancului Estic
Întrebat dacă va discuta și cu cineva din zona republicană, având în vedere diferența de viziune pe care o au republicanii și președintele Joe Biden în ceea ce privește Ucraina, Klaus Iohannis a explicat: „Cutumiar este ca Președintele să se întâlnească cu administrația în funcție și asta am făcut, iar obiectivele României, este o listă întreagă, unele sunt chestiuni foarte tehnice, dar aș menționa câteva, fiindcă sunt importante și sunt obiective naționale importante. Întărirea Flancului Estic – și asta am pus-o în discuție astăzi”.
„Avem acele battlegroups (grupuri de luptă, n.r.), avem trupe, dar, după părerea mea, nu este suficient. Este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic, și pentru apărare, dar și pentru descurajare, însă descurajare nu înseamnă să aducem și mai mulți soldați pe Flancul Estic. Descurajare înseamnă să fim echipați ca lumea, înseamnă să avem o producție din industria de apărare care este suficientă. Știți foarte bine că ajutorul pentru Ucraina gâfâie într-o zonă sensibilă, proiectilele de artilerie, și așa ceva nu poate să rămână așa cum este acum”, a adăugat Președintele României.
Klaus Iohannis: Trebuie să alocăm sume mai mari pentru industria de apărare
„Descurajare înseamnă să devenim noi mai puternici, iar pentru asta, da, trebuie să alocăm sume mai mari pentru industria de apărare, pentru cei care se ocupă de achiziția de sisteme, dar lucrurile merg mult mai departe. Dacă vrem să avem un sistem funcțional pe Flancul Estic, el trebuie să aibă o acoperire logistică pe măsură – de exemplu, pentru carburant, este un lucru esențial. Orice armată se oprește dacă nu mai are carburant – și noi trebuie să avem un sistem de alimentare pe întreg Flancul Estic. Aceste chestiuni sunt vitale”, a continuat Klaus Iohannis.
„Pe de altă parte, strategia pentru Marea Neagră. Războiul este în Marea Neagră, este în regiunea Mării Negre, nu în altă regiune. Trebuie să ne concentrăm mai mult, să fim mai concreți, să elaborăm obiective punctuale, să elaborăm strategii pentru a preveni extinderea conflictului și, sigur, în final, să ajungem la o pace care satisface și obiectivele Ucrainei”, a adăugat Președintele României.
Se mai indoia cineva pentru ce a fost chemat la ordin slugoiul sua klaus werner IOHANNUS??? ALTE ZECI DE MILIARDE DE DOLAREI, MILIARDE DIN BIRURILE PUSE ASUPRA POPORULUI ROMAN TEMBELIZAT DE PROPAGANDA, VOR PLECA LA STAPANII SUA PT NISTE VECHITURI INUTILE VANDUTE BOILOR DREPT ARMAMENT. STAPANUL SUA A CREAT PROBLEMA CU SUACRAINA SPECIAL CA SA BAGE COLONIILOR PE GAT FIARELE LOR INUTILE. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE FARA DESPAGUBIRI, YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA
Da, SUA si UE inchid ochii la cresterea datoriei externe a Romaniei
(sport la care monstruoasa’ coalitiei USL 2.0 este campioana)”
dar mai trimit asa… cate o „sugestie”, cum ca ar fi bine sa cumparam avioane americane pentru a avea
„interoperabilitate” cu celelalte tari NATO.
Inainte de pandemie Romania era pusa la colt de UE pentru ca depasea deficitul bugetar de 3% (prag stabilit de Comisia Europeana),
dar (mana cereasca!) a venit pandemia si UE a dat drumul la tiparnita de EURO si a lasat elevii codasi ai Europei (Romania) sa tipareasca lei, sa se imprumute, in sfarsit sa faca tot ce le pofteste inima!
P.S.
In istorie apar ca figuri remarcabile cei care au bagat Romania in datorii externe (exemplu: Alexandru Ioan Cuza – chiar el! Cu ce bani credeti ca a pus bazele institutiilor statului Roman?)
si apar ca figuri sterse cei care au platit datoriile (exemplu: guvernarea conservatoare Lascar Catargiu intre 1871-1876 care a redresat finantele tarii – da, conservatorii despre care regimul comunist ne-a invatat ca erau mari mosieri care isi tocau averile la Paris)