Nu există indicii că eventualele resturi de dronă găsite în România sunt dovezi ale unui atac rus deliberat împotriva acestei țări membră a NATO, a declarat joi Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO, citat chiar în introducerea articolului din ziarul ”Le Figaro” de vineri.
Occidentul, repetă în continuare ziarul citat, încearcă să stingă incendiul. Nu sunt indicii că eventualele resturi de dronă rusă găsită pe teritoriul României sunt semn al unui atac rus deliberat. Stoltenberg a precizat în fața deputaților europeni la Bruxelles că România a informat Alianța Atlantică despre descoperirile făcute, considerându-le elemente ce demonstrează “riscul unor incidente și accidente”. ”Noi, a adăugat el, nu avem niciun indiciu privitor la un atac rus deliberat și așteptăm rezultatele anchetei în curs de desfășurare”. La rândul său, Secretarul de stat american Antony Blinken, aflat în vizită în Ucraina, a avut o convorbire telefonică cu omologul său român Luminița Odobescu, cu care a abordat posibilitatea unei cooperări suplimentare în scopul prezervării securității spațiului aerian.
În contextul de mai sus, ”Le Figaro” preia o declarație a lui Charles Michel, președintele Consiliului European, care consideră drept ”scandaloasă” blocarea de către Rusia a porturilor maritime ucrainene după retragerea din acordul cerealier încheiat sub egida ONU și a Turciei, și consideră că el trebuie să înceteze. ”Este cu adevărat scandalos faptul că Rusia, după ce a părăsit inițiativa cerealieră de la Marea Neagră, blochează și atacă porturile maritime. Acest lucru trebuie să înceteze ”, a mai spus Charles Michel, nu întâmplător chiar în ajunul summitului G20 de la New Delhi, remarcă ”Le Figaro”.
Brusc, reamintește ziarul, Rusia s-a retras din acordul cerealier după ce a afirmat că nu și-a atins obiectivul de a opri înfometarea Africii. De atunci, Kremlinul a cerut Turciei să ajute Rusia să exporte propriile cereale către țările africane, fără intervenția Ucrainei. ”Oferta de un milion de tone de cereale făcută Africii de către Kremlin este absolut cinică”, a spus președintele Consiliului Uniunii Europene. ”Navele ce transportă cereale trebuie să aibă acces în deplină securitate la Marea Neagră”, a spus Charles Michel, precizând că inițiativa Națiunilor Unite a permis inițial livrarea a 32 milioane tone de cereale, prioritar în țările în curs de dezvoltare.
Si daca este bombardata colonia sua-ue-nato, nu ne e frica, eroul iohannis si eroul ciuca si eroul ciolacu vor pune mana pe arme si ne vor apara eroic tarisoara de agresiunea neprovocata a rusilor rai. Oare motiv de adevarat atac ar avea??? Transportul si plasarea cerealelor uceainiene, livrare de armament si munitie, pregatirea pilotilor, permiterea adancirii bratului chilia, latratul continuu… Nu, astea nu s motive! Noi, cateii americanilor, vom lupta cu rusii, pt stapanii nostri sua-ue-nato…pana la ultimul suacrainian al cozii de topor CIA zelenski… Nu e departe ultimul, hahahahahahaha