Premierul Chinei, Li Keqiang, a avut miercuri, în format video, un dialog cu aproape 400 de industriași din peste 40 de țări, participanți la Forumul Economic Mondial.
Li Keqiang a declarat că pandemia încă reprezintă o realitate în plan global, iar relansarea economiei mondiale se confruntă cu numeroase incertitudini și factori de instabilitate. Președintele Chinei, Xi Jinping, a inițiat constituirea „comunității umane cu destin comun”. China este dispusă să coopereze strâns cu alte țari în mai multe domenii printre care: combaterea pandemiei, asigurarea funcționării stabile a lanțului industrial și de aprovizionare, creșterea liberalizării comerțului și investițiilor și intensificarea coordonării politicilor, la nivel macro, pentru promovarea stabilității și redresării economiei mondiale.
Economia chineză și-a menținut, în linii generale, anul acesta, tendința de revenire și dezvoltare, dar, în același timp, a întâmpinat noi presiuni ale descreșterii economice. Fiind cel mai mare stat în curs de dezvoltare din lume, fundamentul economiei chineze care înregistrează un trend pozitiv, rămâne neschimbat. Reziliența și vigoarea economiei chineze constau în cele 150 de milioane de companii care reprezintă entitățile principale ale pieței. China va continua să adopte măsuri multiple pentru bunul mers al economiei naționale într-o direcție pozitivă.
Deschiderea generală este o politică fundamentală a Chinei. China va promova neclintit deschiderea și cooperarea internațională, angajându-se în construirea unui mediu de afaceri marketizat, legiferat și internaționalizat, în protejarea proprietății intelectuale în baza legii. China salută investițiile și dezvoltarea afacerilor de către companiile din alte țări.
De asemenea, China va promova în mod echilibrat și ordonat scăderea emisiilor de carbon în vederea asigurării unei aprovizionări energetice stabile și sigure, a mai declarat șeful executivului chinez.
Articol realizat de Radio China International și CCTV