Cancelarul Olaf Scholz lucrează la un plan de pace care nu exclude posibilitatea cedării unei părți din teritoriile ucrainene ocupate către Rusia.
Plan de pace între Rusia și Ucraina
„Liderul social-democraților lucrează deja împreună cu unii reprezentanți ai Partidului Social-Democrat german la un fel de Minsk-3, care prevede inclusiv ipoteza transferului unei părți din teritoriul ucrainean către Moscova”, a declarat o sursă apropiată partidului cancelarului german pentru La Repubblica, scrie Libertatea.
Duminică, Scholz a estimat că a sosit momentul intensificării eforturilor diplomatice care să conducă la pace în Ucraina.
„Cred că a sosit momentul să discutăm despre cum să ieşim din această situaţie de război şi să ajungem mai rapid la pace”, a apreciat el la două zile după ce s-a întâlnit ultima dată cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
Cancelarul german a precizat că a discutat cu Zelenski asupra nevoii unei noi conferinţe pentru pace, care să includă şi Rusia, după summitul desfășurat în iunie în Elveţia.
Motivul pentru care Olaf Scholz lucrează la un plan de pace
Conform sursei citate, Scholz vrea să intre în istorie drept „cancelarul păcii” și „joacă cartea Ucrainei” pentru a-și consolida propria poziție după alegerile europarlamentare, precum și cele din Turingia și Saxonia.
În alegerile din Turingia și Saxonia, care au avut loc pe 1 septembrie, Partidul Social-Democrat al lui Scholz a încheiat pe locurile cinci, respectiv patru, cu 6,1%, respectiv 7,3% din voturi, alegerile din Turingia fiind câștigate de partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), iar cele din Saxonia de Uniunea Creștin-Democrată (CDU).
Totodată, formaţiunile politice antisistem şi de extremă-dreapta, ostile susţinerii Ucrainei în fața agresiunii militare ruse, au obţinut rezultate-record în alegerile organizate în acest an în Germania. Alegerile din Turingia și Saxonia vin cu un an înainte de alegerile legislative federale în care Olaf Scholz își joacă postul de cancelar.
Anuntul Volkswagen care preconizeaza inchiderea a 2 fabrici din Germania e varful aisbergului:
– razboiul din Ucraina insotit de sanctiunile occidentale impotriva Rusiei a dezlantuit un efect de bumerang:
alianta BRICS functioneaza nesperat de bine, se lucreaza la infiintarea unui sistem de plati inter-BRICS in afara Swift (controlat de Occident), iar China a devenit tot mai competitiva pe piata smartphoanelor si a vehiculelor electrice (domenii care in trecut asigurau castiguri imense Occidentului)
Cancelarul german stie ca Germania a intrat in recesiune si se va adanci in recesiune daca nu se opresc sanctiunile impotriva Rusiei astfel incat Germania sa poata importa gaz si petrol rusesc la preturi mai mici decat ce importa acum.
Razboiul din Ucraina a dovedit lumii ca tarile BRICS se pot descurca de minune in conditii de sanctiuni occidentale, iar lumea multipolara a devenit o realitate.
Eu ii sfatuiesc sa se adune iar toata haita de hiene suauenato, sa l aduca iar pe slugoiul cia cersenski, ca la adunarea trecuta, si sa discute pacea lor. Apoi sa i o impuna patriotului Putin 😝😝😝. Vedeti totusi ca la adunarea haitei nu participa China, India si BRICS iar cele care participa, se abtin de la vot. Putin doar sa fie tampit SA NU SI IA TOATA, DA TOATA UCRAINA INAPOI. Si poate, de 3 ani se pișă pe SUA si NATO😝😝😝. Hai cu slava suacraina, fomistilor😝😝😝😝