Resideo Technologies Inc. (NYSE: REZI), furnizor global de soluții de confort și securitate pentru locuințe, anunță rezultatele unui sondaj regional privind gradul de conștientizare a pericolelor de intoxicație cu monoxid de carbon în interior. Românii sunt printre cei mai expuși din Europa Centrală și de Est din acest punct de vedere, peste 90% dintre locuințe având aparate de încălzire cu combustie. Cu toate acestea, românii se dovedesc a fi bine informați cu privire la ce trebuie să facă în caz de intoxicare. Cei mai mulți români (61%) au instalat sau intenționează să instaleze detectoare de monoxid de carbon în locuințe.
Monoxidul de carbon este un gaz generat de arderea incompletă a combustibililor fosili. Acest gaz este inodor și extrem de toxic. Toate dispozitivele de încălzire care funcționează prin arderea unui combustibil prezintă riscul de a emite monoxid de carbon. Cele mai frecvente efecte ale intoxicării cu monoxid de carbon sunt durerile de cap, amețelile, pierderea cunoștinței sau chiar decesul.
Studiul comandat de Resideo arată că majoritatea românilor (93%) știu ce trebuie să facă în caz de intoxicație cu monoxid de carbon. Cu toate acestea, aproximativ 40% dintre respondenți au declarat că nu știau că dispozitivele de încălzire îi pot expune riscului de intoxicare cu monoxid de carbon. 7% dintre români au declarat că au suferit în viața lor o intoxicație cu monoxid de carbon. În comparație, ponderea respondenților care au declarat că au suferit un incendiu în casă/apartament a fost de două ori mai mică (3%).
Sondajul a vizat locuitorii din România, Polonia, Slovacia, Republica Cehă și Ungaria. În restul țărilor, ponderea echipamentelor de încălzire fără combustibil este de peste 30%.
Gelu Olteanu, Country Sales Leader Resideo România, subliniază importanța extinderii gamei în mai multe țări: „Produsele avansate de protecție împotriva incendiilor la domiciliu sunt esențiale mai ales pe piețe precum România, unde încă se înregistrează 7.000 de incendii pe an în segmentul rezidențial. Resideo a lansat recent în România cea mai avansată gamă de produse din acest domeniu, capabilă să funcționeze integrat, răspunzând celor mai importante nevoi ale clienților. În plus, produsele oferă utilizatorilor informații importante despre calitatea aerului din interiorul locuinței, pentru a asigura un mediu ideal pentru sănătatea și siguranța tuturor”.
Resideo a lansat recent în Europa noua gamă de detectoare Honeywell Home R200 pentru CO, fum, căldură și detectoare combinate. Noua gamă, disponibilă și în România, este potrivită pentru majoritatea aplicațiilor rezidențiale și înlocuiește portofoliul anterior seria X, fiind completată de detectorul de dioxid de carbon R200 C2, un produs lansat recent la nivel regional.
Noul portofoliu de produse Honeywell Home R200 dispune de cele mai avansate tehnologii din domeniu. Proprietarii de locuințe beneficiază de un design elegant și modern, care să se integreze în estetica decorului casei. Produsele au o durată de viață de 10 ani și o garanție de 10 ani.
Produsele ajută instalatorii profesioniști și consumatorii să protejeze ceea ce contează cel mai mult acasă, oferind:
– Fiabilitate dovedită și testată, cu toate certificările europene, specifice țărilor în care se vinde produsul.
– Un plus de liniște: în prezent aceasta este singura gamă – care cuprinde detectoare de CO, fum, căldură, detectoare combinate și detector de dioxid de carbon R200C2 – care vine cu o durată de viață de 10 ani și o garanție de 10 ani din formatul standard.
– O mai bună notificare a utilizatorului final prin intermediul detectoarelor interconectate wireless, care pot declanșa simultan detectoarele de CO, fum și căldură.
– Nu este nevoie să cumpărați un modul radio separat pentru ca dispozitivele să fie interconectate wireless. Soluțiile Resideo au deja modulul radio încorporat.
Extinderea gamei de produse R200 și disponibilitatea acesteia în Europa vine după ce Resideo a introdus pe piață detectorul de dioxid de carbon (CO2) R200C2-A în Europa de Vest la începutul anului. R200C2-E este acum disponibil și în șase țări din Europa de Est.