După 10 ani de prezență pe piața serviciilor medicale din Cluj-Napoca, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA finalizează primul spital privat cu servicii integrate din oraș. Spitalul, a cărui construcție a început în aprilie 2017, reprezintă cea mai mare investiție a rețelei de sănătate din țară. Valoarea totală a acestui proiect de investiții depășește 18 milioane de euro.
”Suntem foarte bucuroși să finalizăm un spital pentru Cluj, un campus medical cu servicii integrate, care duce mai departe promisiunea noastră de a transforma orașul într-o nouă capitală a sănătății. Încă de la prima clinică deschisă aici, acum 10 ani, Clujul a devenit un punct strategic în dezvoltarea rețelei la nivel național, iar ulterior am direcționat aici cele mai mari bugete de investiții, după București. Doar proiectul de spital se ridică la peste 18 milioane de euro, la care se adaugă alte sume investite în policlinici, dar și achiziția unor companii locale. Așa cum știți, ne-am consolidat și mai mult poziția în Transilvania prin integrarea unora dintre cei mai buni furnizori medicali locali care vor deservi și mai bine nevoile noului spital: laboratorul de anatomie patologică Santomar, serviciul de ambulanță Prompturg, centrul de kinetoterapie și fizioterapie Kinetic.
Le mulțumesc medicilor, unii dintre cei mai buni, care ni s-au alăturat și care vor lucra de acum în noul spital. Acest spital pune la dispoziția clujenilor cea mai modernă tehnologie medicală, axată pe chirurgie clasică și minim-invazivă, aceasta din urmă devenind un standard în toată lumea în ceea ce privește chirurgia. În primul an de funcționare, estimăm un flux de peste 20.000 de vizite medicale în spital și în ambulatoriu”, a punctat Fady Chreih, CEO-ul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.
Noul spital este localizat în centrul orașului, pe Calea Dorobanților nr. 29, oferind astfel acces rapid la servicii medicale, atât clujenilor, cât și pacienților din județele limitrofe. În acest moment, echipa întregului campus medical REGINA MARIA Cluj numără 423 de angajați, din care 184 sunt cadre medicale, iar compania are în vedere și alte angajări în cursul anului viitor.
”Sunt onorat să coordonez echipa de medici a Spitalului REGINA MARIA din Cluj. Suntem aici o echipă unită, formată din profesioniști cu experiență dobândită inclusiv în afara țării. Alături de ei, și bazându-ne pe dotările de ultimă generație ale noului spital, misiunea noastră, de a asigura pacienților servicii medicale la standarde occidentale, este mult mai ușor de îndeplinit. În spital vom trata adulți și copii, având avantajul oferit de un spital monobloc, în care, de la diagnosticul la tratamentul celor mai complicate cazuri, își aduc aportul echipe multidisciplinare, ce vor conlucra pentru rezolvarea optimă, individualizată, a fiecărui caz.
Cred că viitorul este al medicinei centrate pe pacient și am certitudinea că, alături de colegii mei, vom continua să facem cinste îndelungatei tradiții medicale clujene. Construim relația medic-pacient bazată pe încredere, demnitate și respect reciproc. Asigurăm o alternativă viabilă, prin profesioniști cu experiență, dotări și condiții de cazare, pacienților care își caută sănătatea în spitalele vestice.”, a declarat Prof. Univ. Dr. Constantin Ciuce, Director Medical al Spitalului REGINA MARIA din Cluj.
Cu o suprafață de peste 7.000 mp, construcția ocupă șapte niveluri: parter, patru etaje supraterane și două subterane. Pentru realizarea spitalului au lucrat 170 de oameni.