Deținerea unei perechi de pantofi sau cizme din piele de înaltă calitate vorbește despre stilul, gustul și angajamentul cuiva de a purta doar cea mai bună și mai confortabilă încălțăminte. Cu toate acestea, în ciuda durabilității și a designului său general impresionant, încălțămintea din piele este predispusă la uzură. Din fericire, protejarea încălțămintei din piele este doar o simplă chestiune de a vă face timp în timpul zilei pentru a avea grijă de încălțămintea dumneavoastră.
Vom trece în revistă întregul proces de îngrijire a încălțămintei din piele și vă vom arăta cum să întrețineți încălțămintea din piele astfel încât să rămână la fel de elegantă și impecabilă ca în ziua în care ați cumpărat-o. Primul pas pentru a avea grijă în mod corespunzător de o pereche de încălțăminte de damă sau bărbați din piele este de a avea instrumentele potrivite în trusa de curățare a pantofilor.
Dacă sunteți în posesia oricărui tip de articole din piele, nu doar pantofi sau cizme din piele, atunci știi cât de multă grijă și atenție necesită. A alege să vă întrețineți corespunzător articole din piele înseamnă să vă asigurați că aceasta rămâne în stare impecabilă pentru anii următori. Îngrijirea pielii necesită un pic din timpul dvs. și alte câteva lucruri, dar în schimb, obțineți haine și pantofi care vor rezista mai mult decât toate celelalte articole pe care le dețineți.
Indiferent de diferitele tipuri de piele, există câteva elemente pe care ar trebui să le aveți în trusa dumneavoastră și care vă vor ajuta să vă întrețineți corect pantofii.
Nu este nevoie să aveți la dispoziție un kit complet și cu siguranță nu trebuie să aveți cele mai scumpe produse de curățare existente. Dacă aveți o perie, o cârpă și un balsam, sunteți deja bine echipat pentru a avea grijă de perechea dvs. de cizme din piele.
Acum că am trecut în revistă câteva elemente necesare pentru îngrijirea pantofilor și cizmelor din piele, este timpul să le punem în valoare. Îngrijirea adecvată a pantofilor din piele presupune curățarea pantofilor imediat după utilizare, dar și gândirea la starea lor pe termen lung.
Cel mai bine este să curățați o pereche de pantofi sau cizme din piele imediat după utilizare. Dacă îi curățați imediat după ce i-ați purtat, murdăria și praful nu vor avea timp să se acumuleze și veți putea să îi curățați imediat fără prea multe probleme.
O cârpă umedă și niște săpun vor fi de ajuns, mai ales dacă straturile de murdărie sunt încă proaspete pe acele botine de damă din piele. Asigurați-vă că folosiți o cârpă curată, pentru a evita aplicarea de substanțe chimice potențial dăunătoare pe piele. În plus, nu ar trebui să folosiți niciodată un burete din același motiv.
Dacă murdăria a format deja o crustă, este mai bine să folosiți o perie specială din păr de cal pentru a scăpa de murdărie. O perie moale probabil că nu va fi suficientă dacă straturile de murdărie s-au întărit.
Folosiți o cârpă din microfibră pentru a îndepărta excesul de săpun și lăsați pantofii să se usuce la aer. Prin uscare la aer, ne referim la a-i lăsa în aer liber, unde pot respira, dar departe de surse de căldură sau de lumina directă a soarelui.
În cazul în care șireturile sunt și ele murdare, scoateți-le și spălați-le separat. Nu sunt la fel de sensibile ca pielea, așa că este suficient să le clătiți folosind apă caldă și detergent de rufe.
Un balsam pentru piele va ajuta la menținerea flexibilității fibrelor microscopice din pantofii dvs. și va preveni crăparea. Nu trebuie să folosiți un balsam de fiecare dată când vă purtați pantofii sau cizmele. Protejarea pantofilor din piele cu un strat de balsam o dată la câteva luni este mai mult decât suficientă.
Frecați balsamul în piele folosind o cârpă moale și o perie de lustruit din păr de cal. Nu fiți timid atunci când aplicați balsamul – folosiți cât de mult balsam aveți nevoie. La urma urmei, veți face acest lucru doar o dată la câteva luni, așa că nu are rost să fiți zgârcit.
Din nou, este de dorit să folosiți o cârpă din microfibră, deoarece este în general mai bună pentru aplicarea balsamului sau pentru curățare, dar orice cârpă uscată va fi suficientă. Încercați să faceți ca balsamul să pătrundă în fiecare centimetru de piele, inclusiv pe talpa exterioară și pe limbă. O talpă din piele necesită condiționare de două ori pe an, asta ar trebui să fie suficient pentru a o menține flexibilă și maleabilă.
Ar trebui să lăsați pantofii să se usuce la aer liber după ce ați condiționat. Lustruiți-i folosind o cârpă de curățare sau o cârpă uscată și ați terminat. În plus, ați putea să le mai dați o ștersătură cu o cârpă uscată în dimineața următoare pentru a scăpa de excesul de balsam.
În timp, vopseaua pentru pantofi se descompune din cauza expunerii la apă și la lumină. Bucățele mici de piele tind să cadă și să strice frumusețea perechii dvs. preferate de pantofi. Atunci veți observa că pantofii dvs. încep să arate vechi și uzați. Acest lucru se poate întâmpla cu orice tip de piele – maro, maro închis sau piele albă; toate tipurile de piele naturală vor începe să se cojească mai devreme sau mai târziu. Pielea artificială este mai durabilă, dar nu la fel de bună ca cea adevărată.
Aici intervine lustruirea. Acesta restabilește culoarea care a fost pierdută din cauza deteriorării suprafeței de piele, oferind în același timp perechii dvs. de pantofi din piele substanțele nutritive și uleiurile de care au nevoie pentru a rămâne suple, la fel cum face și balsamul.