Elevii și profesorii de liceu din toată țara se pot înscrie de astăzi la Concursul Național ecOprovocarea, un proiect extra-școlar de educație non-formală, implementat de Asociația ViitorPlus și derulat în acest an școlar cu sprijinul Raiffeisen Bank, prin Programul de granturi
Echipe formate din minimum 4 liceeni și un profesor coordonator se pot înscrie să organizeze acțiuni din cele 5 categorii de concurs: reciclare, plantare de arbori, igienizare, campanii de conștientizare și târguri de economie circulară. De asemenea, profesorii vor beneficia de participarea gratuită la o serie de webinarii despre metodele non-formale de predare și organizarea eficientă a acțiunilor de protecție a mediului, în timp ce elevii vor lua parte la ateliere educaționale non-formale privind provocările actuale ale mediului și soluțiile pe care le pot implementa pentru diminuarea acestora.
Ce spun elevii din edițiile anterioare?
La primele două ediții ale Concursului Național ecOprovocarea au participat peste 11.000 de elevi și profesori voluntari din peste 200 de licee (38 de județe). Cei mai mulți dintre participanți au fost extrem de motivați și de mulțumiți de rezultatele pe care le-au obținut în cadrul competiției.
„Aș vrea să devin trainer [în Tabără] anul viitor și dacă voi avea posibilitatea mi-aș dori foarte, foarte mult să fac parte din proiect și după terminarea liceului. Îmi doresc să rămân în programul ecOprovocarea cât de mult se va putea”, a spus Ioana D., elevă.
„Experiențele de care am avut parte au fost unice și cu siguranță vor rămâne întipărite în memoria tuturor participantilor. Mi-am făcut prieteni alături de care am trăit clipe de neuitat și am reușit să vizitez locuri impresionante pe care sunt mândru că le-am putut „ajuta”. Vă mulțumesc din suflet!” – Eduard S., elev.
Liceenii au reușit până acum să recicleze 75.000 de kg de deșeuri, să planteze aproape 50.000 de puieți și să colecteze din natură peste 1.000 de saci de deșeuri.