În anul 2018, valoarea producţiei ramurii agricole a crescut cu 7,2% comparativ cu anul precedent. Producţia vegetală şi serviciile agricole au crescut cu 11,5% şi respectiv 16,9%, în timp ce producţia animală a scăzut cu 2,6%.
În anul 2018, structura valorii producţiei nu a prezentat modificări semnificative în comparaţie cu anul precedent. Ponderea producţiei vegetale a fost de 70,9%, ponderea producţiei animale de 27,7%, iar serviciile agricole au avut o pondere de 1,4%.
Structura valorii producţiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, prezintă următoarele diferenţe faţă de anul precedent:
-ponderea valorii culturilor de cereale a crescut cu 2,3 puncte procentuale, iar ponderea valorii culturilor de fructe şi struguri cu 1,8 puncte procentuale;
-ponderea valorii culturilor de plante uleioase a scăzut cu 1,9 puncte procentuale, iar ponderea valorii altor grupe de produse cu 1,1 puncte procentuale.
Structura valorii producţiei animale la principalele specii şi grupe de produse prezintă următoarele diferenţe faţă de anul precedent:
-ponderea produselor obţinute din prelucrarea laptelui în ferma zootehnică a crescut cu 2,3 puncte procentuale, iar ponderea păsărilor cu 1,0 puncte procentuale;
-la bovine ponderea a scăzut cu 2,0 puncte procentuale, iar la porcine cu 1,3 puncte procentuale.