Ieri, 27 mai, finala globală a competiției Huawei ICT 2018 – 2019, cu tema ”Conectivitate, Glorie, Viitor”, în cadrul căreia, pentru prima dată în cadrul competiției Huawei ICT, România a avut reprezentanți în finala globală a concursului, iar rezultatele acestora sunt remarcabile.
Astfel, cele două echipe de studenți de la Universitatea din Craiova au primit Premiul Pentru Excelență, atât în competiția de Network Track, cât și în competiția de Cloud Track.
Competiția s-a încheiat cu succes la campusul Huawei de la Songshan Lake. Echipele din Malaezia și din Algeria au câștigat premiul întâi al competiției Network Track. Echipele din Peru și de la Universitatea de Tehnologie Electronică, din Guilin, au câștigat premiul întâi la competiția Cloud Track. Echipa de la Universitatea Jiao Tong, din Shanghai, a câștigat premiul întâi al competiției de inovație.
Aceasta este cea de-a patra ediție a competiției Huawei ICT, care a inclus atât o competiție clasică, cât și una de inovație. Competițiile pentru Network Track și Cloud Track sunt destinate Academiilor Huawei ICT din întreaga lume, dar și instituțiilor de învățământ superior care sunt interesate să devină Academii Huawei ICT.
Competiția de inovație folosește un sistem de înregistrare bazat pe invitații și este orientată către colegii și universități care participă în programul Centrului pentru Inovație de Talente al Academiei Huawei. Începând cu iunie 2018, competiția a atras peste 100.000 de studenți din peste 1.600 de colegii și universități, din 61 de țări. Finala de anul acesta a reunit 49 de echipe din 30 de țări.
Ma Yue, vicepreședinte al Huawei Enterprise BG, președinte al Huawei EBG Global Sales, președinte al Huawei EBG Partners & Alliances, a susținut un discurs în cadrul ceremoniei de premiere și de încheiere a competiției. Acesta a declarat că ”ecosistemul de talente este fundația strategiei noastre. În acest ecosistem, talentul este factorul definitoriu, care oferă vitalitate și creștere continuă a industriei. În ultimii 30 de ani, am făcut eforturi imense pentru a antrena viitoare talente ICT, punându-le la dispoziție bunele practici și cunoștințele noastre. Colaborăm cu instituții educaționale, asociații din industrie și parteneri pentru a construi o platformă care să cultive talente ICT. Asta ne permite să maximizăm experiența noastră în domeniu, investind în talente care vor putea adresa viitoare provocări și necunoscute. Astăzi, sperăm să definim standarde globale pentru dezvoltarea și certificarea talentelor ICT.”
Prin intermediul competiției ICT, Huawei dorește să ofere studenților o platformă în care să concureze și să împărtășească idei, pentru a-și spori cunoștințele în domeniu, dar și aptitudinile practice și aplicate, în timp ce își îmbunătățesc posibilitățile de inovație. Competiția reprezintă și o platformă care facilitează conexiunile între talente internaționale, dar și colaborarea între organizații guvernamentale, instituții educaționale superioare, agenții de training și alte întreprinderi, promovând astfel educația, creșterea și șansele de angajare ale talentelor ICT.
Du Kewei, director general din cadrul Ministerului Educației din China, a spus că ”schimburile culturale sunt un mod fundamental pentru a facilita înțelegerea între China și alte popoare, dar și pentru a îmbunătăți procesul de învățare mutuală între diferite culturi. Competiția Huawei ICT promovează schimburile dintre China și alte țări în domeniile educației, științei și tehnologiei, dar și culturii, facilitează creșterea talentelor ICT și îmbunătățește dezvoltarea globală a științei și tehnologiei.
În comparație cu anii trecuți, competiția a primit mai mulți participanți din mai multe țări, devenind mai incluzivă și inovativă. Ca parte a competiției, Huawei oferă tuturor participanților acces la cursuri gratuite și materiale pentru învățare, dar și oportunități pentru schimburi online gratuite, învățare și pregătire. Astfel, Huawei speră să își atingă scopul de a oferi oportunități egale pentru educație de calitate, oferind mai multor oameni beneficii de pe urma economiei digitale.
Competiția de Inovație, cu participanți de la colegii și universități de renume, provoacă abilitățile studenților de a aplica tehnologii de ultimă generație, cum ar fi IoT, big data și AI, în situații din lumea reală. Competiția este gândită pentru a dezvolta talente inovatoare în zona tehnologiilor emergente. Competiția ICT promovează schimburile dintre studenți, colegii și univeristăți.
Câștigătorii vor primi burse complete sau parțiale la Universitatea de Știință și Tehnologie din Huazhong, Universitatea de Nord-Est, Universitatea Tehnologică din Beijing și Universitatea Sudică de Științe și Tehnologii, dar și posibilitatea unor plasamente de studiu internaționale la Henley Business School, de la Universitatea din Reading, Marea Britanie. Prin astfel de inițiative, Competiția Huawei ICT își poate atinge scopul de a promova învățarea, educarea și dezvoltarea prin competiție.
Prin intermediul competiției anuale Huawei ICT, compania speră să atragă mai multe academii ICT, organizații guvernamentale, instituții din industrie, parteneri de training și întreprinderi din industrie, care să participle la acest program. Astfel de competiții îmbunătățesc aptitudinile digitale ale studenților din colegii și universității, contribuie semnificativ la transformarea educației și industriei, dar și la atingerea unor scopuri de anvergură.
Huawei continuă să dezvolte standarde pentru talente, să creeze alianțe ale acestora și să disemineze valori pentru acestea, astfel încât să realizeze un ecosistem de talente ICT robust și sănătos. Huawei speră să transfere mai bine de 700.000 de profesioniști ICT în industrie, până în 2023, să minimizeze diferența între talentele ICT, să progreseze în transformarea digitala a industriilor și să aducă lumea digitală fiecărei persoane, case și afaceri, pentru o lume complet conectată și inteligentă.