Realizarea termoizolației pentru acoperișuri este una dintre cele mai bune investiții în eficiența termică a unei clădiri, zona acoperișului fiind cunoscută ca o punte termică majoră. Pentru a izola acoperișul este nevoie să iei în calcul câteva aspecte importante, cum ar fi dimensiunea, materialele din care este realizat acoperișul, dar și alegerea materialului termoizolant potrivit. Află din acest material cum îți poți proteja casa prin termoizolație, dar și care este cea mai bună opțiune în acest sens.
BCA Celco- una dintre cele mai bune alegeri pentru termoizolare
Atunci când vorbim despre izolarea termică a clădirilor există o multitudine de opțiuni de materiale termoizolante ce pot fi folosite. Dintre acestea însă, BCA-ul oferă caracteristici foarte bune de izolare, fapt dovedit de caracteristicile materialului: reducerea punților termice cu circa 80%, conductivitate termică de la 0,09 W/m°K și coeficienți de izolare fonică de la 40 la 57.5 Db. Chiar și la nivel de BCA pret vorbim despre costuri reduse, mai ales dacă ne referim comparativ cu celelalte materiale de izolare sau ca investiție în timp.
BCA-ul este un material versatil, care îți permite izolarea oricărui tip de acoperis casa. Este însă important să discuți cu specialiștii, cu inginerul proiectant sau constructor, pentru a te asigura că BCA-ul este cea mai bună soluție constructivă pentru tine.
BCA-ul este un material termoizolant care nu are o greutate considerabilă, astfel că va putea fi folosit în siguranță chiar și pentru acoperișuri, fără a încărca suplimentar clădirea, așa cum s-ar putea întâmpla în cazul altor tipuri de materiale. Structura poroasă a BCA-ului permite reducerea schimburilor de temperatură cu exteriorul și conferă casei protecție în orice anotimp.
Plăci termoizolante- perfecte pentru izolarea acoperișurilor
La fel de eficiente pentru izolarea structurilor sunt cunoscutele placi termoizolante Celco Izomineral. Marele avantaj al acestora este faptul că reduc foarte mult formarea condensului, un fenomen care afectează foarte multe locuințe, mai ales în anotimpul rece. În plus, coeficientul de conductivitate termică este de doar 0,050 W/m°K, ceea ce face ca aceste plăci să fie o opțiune perfectă pentru izolarea fațadelor, pereților și acoperișurilor.
Aceste plăci termoizolante sunt folosite cu precădere pentru izolarea elementelor din beton, dar și din zidărie de cărămidă portantă, însă nu au rol în preluarea solicitărilor, ca orice alt material izolator. O dată izolată însă clădirea cu acest material, rezultatele încep să se vadă în reducerea consumurilor cu energia folosită pentru încălzire, dar și în reducerea costurilor aferente acestora. Casa ta, la fel ca tine, merită tot ce este mai bun, inclusiv protecție în orice anotimp. Alege să izolezi structura acoperiș folosind materiale eficiente și sigure, ale căror costuri și beneficii să îți permită să te bucuri de confortul dorit.