Mobilitatea este esențială pentru un stil de viață sănătos, orice afecțiune care o diminuează are un impact medical și social major asupra individului.
Problemele osteoarticulare sunt unele dintre cele mai răspândite afecțiuni cu care se confruntă oamenii începand cu o anumită vârstă.
De aceea ori de câte ori simțim dureri la nivelul articulațiilor sau oaselor este bine să consultăm un medic specialist și să recurgem la suplimente nutritive recomandate pentru tratarea și prevenirea celor mai frecvente afecțiuni osteoarticulare.
Pentru a recunoaște și trata aceste probleme, magazinul online Sanavita.ro vă oferă câteva caracteristici despre manifestarea principalelor afecțiuni de acest gen, precum și o serie de ingrediente și produse de origine naturală eficiente în prevenirea, ameliorarea și îmbunatațirea afecțiunilor osetoarticulare.
1.Artirita este o durere destul de frecventă, care poate avea diverse cauze. Printre acestea menționăm: leziuni sau anumite boli care afectează tendoanele și ligamentele ce inconjoară articulația. Acest tip de durere se poate manifesta la: genunchi, glezne, șolduri, încheietura mâinii, gât, spate. Cele mai comune simptome sunt: infalamarea articulațiilor sau chiar incapacitatea de a mai putea mișca respectiva articulație afectată.
Printre cele mai cunoscute remedii naturiste sunt cele pe bază de acid hialuronic, arnica, extracte de plante speciale, minerele, vitamine, sare de Bazna, gheara pisicii, colagen, curcuma, salcie, ienuper, camfor .
2. Artroza este una dintre cele mai frecvente afecțiuni articulare ,apare atunci când cartilajul unei articulații se deteriorează progresiv și ireversibil, primele manifestari apar înaintea vârstei de 40 de ani, devind tot mai frecvente odată cu înaintarea în varstă.
Printre cauzele apariției acestei afecțiuni amintim: factorii genetici, obezitatea, tulburările endocrine, alimentația deficitară, suprasolicitarea, slăbirea forței musculare, traumatisme, leziuni etc.
Durerea este cel mai frecvent simptom care anunță instalarea bolii. Aceasta se manifestă mai ales dimineața sau după o stare de repaus. În timp poate evolua degenerativ și poate conduce la o rigiditate crescută. Articulațiile afectate sunt cele mai folosite, respectiv: genunchii, șoldurile, articulațiile degetelor, articulațiile umerilor și cotului, coloana vertebrală, prin spondiloză și spondiliartroză.
În magazinul online Sanavita.ro puteți găsi numeroase tratamente
naturiste pentru a preveni, combate si înlatura efectele negative ale artrozei.
Printre acestea menționăm tratamentele ce combină calciu, magneziu și zinc, cartilajul de rechin,
colagen, ghiara mâței.
Suplimentele pe bază de glucozamină si condroitină, contribuie la repararea cartilajelor și reducerea durerii.
Remedii ayurvedice care conțin combinații de plante indiene pot contribui la reducerea inflamațiilor de la nivelul articulațiilor cu efecte benefice asupra oaselor și cartilajelor (Osteorepair, Arto Protect, Artrisalm Osteo Power).
Utile sunt în astfel de situații si antiinflamatoarele sub formă de creme sau unguente pe bază de arnica, capsaicină.
3. Osteoporoza este o bolă care afectează structura oaselor, acestea devin mult mai fragile,ele incep să piardă din densitate.
Osteoporoza se manifestă mai frecvent la femei, dupa vârsta de 30 de ani și se agravează odată cu instalarea menopauzei. Este forte posibil să nu avem niciun simptom al bolii până la apariția unei fracturi sau pâna la observarea unei modificări în postura corpului. În timp această afecțiune poate conduce la dureri severe de spate și de coloană. Scăderea densității osoase este cauza a celor mai multe fracturi care se produc dupa o anumită vârstă. La ora actuală exista numeroase tratamente naturiste care previn sau încetinesc evoluția acestei boli.
Printe acestea amintim suplimentele pe baza de: calciu și vitaminele D și K.
Un produs util în tratarea osteoporozei este și produsul Osteopen care contribuie la fortificarea sistemului osos și articular, previne instalare osteoporozei și în același timp ajută și la tratarea cu succes a acesteia.
Pentru prevenirea problemelor osteoarticulare trebuie să fim atenți la dietă, aceasta contribuie la dezvoltarea sănătoasă și menținerea integrității oaselor, alimentația trebuie să includă alimente bogate în calciu, magneziu, fosfor și vitamina D.
Alături de dietă, exercițiile fizice regulate sunt foarte importante, este stiut ca sedentarismul predispune la pierderea accelerată de structură osoasă.