Astăzi. La Terasa Expirat Halele Carol (str. Constantin Istrati nr. 1, tel. 0733.974.728), concert byron. byron cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci 6 albume de studio și trei DVD-uri live.
Până la 18 august. La Muzeul Naţional de Artă Contemporană, (str. Izvor nr. 2-4, tel. 021.318.91.37), Expoziția Gnomonica, a artistului Raphaël Zarka, este organizată în cadrul Sezonului România-Franța 2019 și poate fi vizitată la etajul IV al muzeului. Intrând în rezonanță cu tabloul mural dezvoltat în prealabil de pictorul britanic Christian Hidaka pentru proiectul personal Unhooked a Star, opera lui Zarka se deschide către un nou câmp de potențialități și mitologii personale. Curator: Ioana Mandeal. Asistent de proiect: Ronan Le Creurer. În colaborare cu: Galerie Michel Rein, Paris/Brussels.
Până la 21 august. Lanto Communication continuă seria verilor magice la Ateneul Român, cu ediția a VIII-a a Festivalului Internațional “Vară Magică”. Anul acesta, evenimentul este dedicat împlinirii a 560 de ani de atestare documentară a orașului București și a 360 de ani de când acesta a devenit capitală a Țării Românești, desfășurându-se sub egida “București 560”. Considerat deja un reper semnificativ pentru muzica clasică din Europa, Festivalul ”Vară Magică” aduce în centrul evenimentelor culturale ale capitalei 13 concerte extraodinare, ce vor avea loc în fiecare miercuri și joi, începând cu ora 19:30.
Orchestre de tineret din România alături de cele ale Portugaliei, Danemarcei și Olandei vor interpreta lucrări renumite din repertoriul național și internațional, având ca dirijori și soliști nume sonore pe scena muzicii clasice: Horia Andreescu, Morten Ryelund, Cristian Mandeal, Gabriel Bebeșelea, Sergey Malov, Alexandru Tomescu, Omar Massa, Rebekka Hartmann, Ștefan Diaconu, Rodica Vică, Alexander Sitkovetsky.
Până la 31 august. Expoziţia Drawing Words aduce laolaltă unele dintre cele mai reușite și inedite exemple de ilustrație de carte pentru copii publicate în ultimii ani în Marea Britanie. Dacă Peter Rabbit, Paddington Bear și Winnie the Pooh sunt imagini clasice, care demonstrează istoria bogată a ilustrației de carte pentru copii din UK, „Drawing Words” urmărește să surprindă în ansamblu evoluția acestui sector dinamic. Expoziția este curatoriată de scriitoarea și artista Lauren Child, și pune în lumină zece ilustratori selectați pentru stilul lor personal, unic și ușor de reconoscut: Jill Calder, Laura Carlin, Rebecca Cobb, William Grill, Emily Hughes, Yasmeen Ismail, Neal Layton, David Mackintosh, Emily Rand, David Roberts. Expoziția a fost prezentă în standul Marii Britanii la Bookfest, iar acum poate fi vizitată la Cărturești-Verona (str. Arthur Verona nr. 13, tel. 021.317.34.59), la demisol, până pe 31 august, între orele: Luni – Vineri: 10.00 – 13.00 / 16.00 – 22.00. Sâmbătă – Duminică: 10.00 – 22.00.
Sursa: zilesinopti.ro