Peste 7 milioane de locuinţe nu sunt asigurate în caz de cutremur


Câteva secunde ale unui cutremur care ne-a trezit în miez de noapte în ultima duminică a lunii octombrie au fost suficiente pentru a ne reaminti cât suntem de vulnerabili în faţa naturii. A fost cel mai puternic cutremur din ultimii 14 ani. De această dată, de numai 5.8 grade pe scara Richter şi fără daune sau victime înregistrate.

România este una dintre ţările cu grad ridicat de vulnerabilitate în faţa cutremurelor. La nivel mondial, ţara noastră se găseşte printre primele 10 după suprafaţa construită expusă riscului seismic. Peste 90% din suprafaţa sa se găseşte în zone de risc, iar Bucureştiul este unul dintre cele mai vulnerabile oraşe din lume”,declară Nicoleta Radu, director general, PAID România.

Înultimii 100 de ani, în România s-au înregistrat 13 cutremuresemnificative, care au dus la producerea a 2.630 de decese şi auafectat mai mult de 400.000 de persoane. Pagubele cauzate doar decutremurul din 1977 depăşesc 2 miliarde de dolari.

Conformdatelor PAID România, din totalul de aproximativ 9 milioane delocuinţe existente pe teritoriul ţării noastre, doar 1,7 milioanesunt asigurate. Celelalte 7,3 milioane de locuinţe nu sunt protejatede o poliţă de asigurare care să le permită remedierea pagubelorproduse de cutremur.

Acesteanu sunt simple date. Ele se pot traduce în tragedii de familiepentru cei ale căror locuinţe sunt expuse în faţa cutremurelor.Mulţi ar putea afla numai când e prea târziu că persoanele carenu îşi asigură locuinţele nu beneficiază, în cazul produceriiunui dezastru natural, de niciun fel de despăgubiri de la bugetul destat sau de la bugetul local pentru prejudiciile produselocuinţelor. Deşi poate nu au fost amendaţi pentru că nu auîncheiat o asigurare obligatorie a locuinţei, autorităţile nu potsă le acorde sprijin financiar în caz de nevoie”, completează Nicoleta Radu. - PROMO - img

1 COMENTARIU

  1. pentru ca ASIGURAREA PAID e fix donatie la PAID, nu ai nici un beneficiu in caz de calamitate, mortii nu primesc banii, cei 20.000 dupa care trebuie sa alergi cine stie cati ani. Si can ii ai ce faci cu ei? Corturile sunt 25.000 la vremuri grele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW