Îți place să petreci timpul liber alături de prieteni și familie, iar printre printre preocupările voastre favorite se numără serile de board games pentru că sunt amuzante, competitive și adaugă mereu ceva nou la momentele de relaxare. Iată care sunt cele mai populare jocuri de societate pe care merită să le alegi, pentru o distracție pe cinste.
- Catan
Un board game clasic, apărut în anii ‘90, continuă să încânte jucători de toate vârstele, pentru că deschide o lume imaginară în care descoperiți împreună o insulă pe care o colonizați și porniți o adevărată competiție pentru resurse, pământuri și putere. Întrecerea pentru titlul de conducător al Catanului este pasionantă, mai ales că jocul are multe extensii și apar mereu variante noi, mai complexe.
- Carcassonne
De aproape două decenii, Carcassonne este unul dintre cele mai populare jocuri de societate care dezvoltă spiritul de competiție și gândirea strategică. Orașul din sudul Franței devine scena unei lumi medievale cu personaje de epocă și intrigi complicate. Jocul are multe extensii: Râul, Abatele, Hanuri și catedrale, Negustori și constructori, Aparate de zbor, Depeșe, Bacuri, Minele de aur, Magicianul și vrăjitoarea, Haiducii, Cercuri în lan.
- Dixit
Creativitate, culori, amuzament, curiozitate – toate acestea se regăsesc în Dixit, jocul cu cărți care a cucerit întreaga lume cu desene inedite și combinații originale. Regulile sunt simple, distracția vine din asocierile dintre cuvinte și imaginile de pe cartonașe. Este un joc de gândire și de imaginație, care dezvoltă vorbirea și asocierile dintre noțiuni aparținând unor domenii diferite.
- Monopoly
Nu putea lipsi dintr-un top al jocurilor de societate cel mai cunoscut dintre ele, celebrul Monopoly, care este disponibil în zeci de variante și teme, de la jocul clasic, până la cele cu denumiri din filme și cărți, de exemplu faimosul Monopoly Game of Thrones. Regulile sunt simple: este un joc cu zaruri și pioni, iar frumusețea lui constă în negocierile pe care le poartă între ei adversarii pentru tranzacționarea clădirilor și terenurilor de pe tabla de joc.
- Codenames (Nume de cod)
Mistere, secrete, spioni abili și observatori atenți la detalii: acesta este Codenames, jocul în care participanții asociază cuvintele de pe tablă după coduri șoptite de povestitor, pentru a descoperi pericolele și a demasca agenții rivali. Sunt multe variante pentru Nume de cod, așa că suspansul este garantat, chiar și după multe seri petrecute în compania cartonașelor cu indicii.
- Cards against humanity
Un joc deosebit față de toate celelalte ca grafică și reguli, Cards Against Humanity conține cartonașe cu fraze ciudate și provocatoare, la care participanții răspund pe baza cărților pe care le au în mână. Se creează o atmosferă amuzantă și apreciată de cei care au simțul umorului. Jocul pune la încercare creativitatea, cultura generală și spontaneitatea, iar cine se supără a pierdut din start.
- Risk
Risk este un board game de strategie, cu misiuni de luptă pentru cucerirea de orașe și țări, iar câștigătorul va ajunge să controleze toate teritoriile de pe tabla de joc. Grafica este spectaculoasă, regulile sunt complexe și testează gândirea logică, puterea de concentrare și talentul de negociere. Pentru avansați este disponibilă și varianta Risk Legacy, unde cucerirea lumii este cea mai importantă misiune.
- Dungeons & Dragons
Un joc de aventură cooperativ care transportă participanții într-o lume fascinantă unde vor lupta împreună să depășească obstacole epice și să învingă monștrii fioroși. Eroii sunt inspirați de cărțile cu același nume, care au făcut celebre aventurile cu elfi și dragoni.
- Saboteur
Saboteur este un joc simpatic, în care piticii mineri caută aur, sapă tunele și colaborează pentru găsirea comorilor, încercând să se ferească de personajul sabotor, care le pune bețe-n roate. Cartonașele colorate stabilesc rolul fiecărui jucător, iar strategia cea mai bună va câștiga premiul cel mare.