Burgerul, un preparat preferat în special de americani, este consumat în prezent de milioane de oameni din întreaga lume. Dacă în mod normal, acesta este realizat din carne de vită, burgerul poate conține și alte tipuri de carne, precum cea de bivol ori oaie. În plus, există sortimente și pentru vegetarieni.
Nelipsite sunt ingredientele precum salata verde, roșiile și murăturile, dar și sosurile de maioneză ori ketchup-ul.
Dacă delicioșii burgeri îți sunt pe plac, îți prezentăm în acest articol câteva curiozități care sigur îți vor stârni interesul. În plus, dacă ți-am făcut poftă cu acest preparat, nu uita că în București poți comanda burgeri prin Food Panda. Comanda îți este livrată în cel mai scurt timp, chiar la tine acasă. Așa că, nu mai sta pe gânduri și comandă acum!
- Toată lumea îl mănâncă, însă puțini sunt cei care știu care este istoria lui. Așadar, denumirea de burger – care vine de la hamburger – își are originea de la fripturile specifice orașului Hamburg, Germania. Mai exact, emigranții germani sunt cei care au popularizat termenul, iar de-a lungul timpului, acest preparat a devenit extrem de popular.
- Inițial, carnea tocată din hamburgeri nu a fost de vită. Conform unei rețete care datează din anul 1884, carnea pentru hamburgeri era de pui. În plus, într-o altă rețetă pentru “cârnat hamburg”, din anul 1758, se specifică faptul că bucata de carne trebuie pusă pe o bucată de pâine prăjită.
- Alternativele la hamburger au apărut încă de la începutul secolului trecut. Acestea erau: chickenburger, lamburger, cheeseburger, nutburger și porkburger. Mai exact, aceste alternative includ diferite feluri de carne, existând, de asemenea, și variante vegetariene – precum halloumi sau duckburger.
- În restaurantul Heart Attack Grill („Atacul de Cord”), din Las Vegas, chelnerițele poartă uniforma asistentelor medicale, iar burgerii poartă denumirea intervențiilor pe inimă. Practic, în acel local poți comanda un burger care este numit bypass-ul cvadruplu. Ce este special la acest preparat? Ei bine, are aproximativ 10.000 de calorii.
- Chiar dacă mulți știu că hamburgerii sunt originali din America, lucrurile nu sunt tocmai reale. Până în anul 1904, hamburgerii nu au fost populari în SUA. Aceștia și-au câștigat popularitatea în cadrul Târgului Internațional din St. Louis. În prezent, americanii sunt mari iubitori de burgeri. Ei consumă aproximativ 50 de miliarde de hamburgeri. La un simplu calcul, dacă ar fi să îi punem la rând, aceștia ar face înconjurul Pământului de cel puțin 32 de ori.
- La nivel mondial, mai mult de 60% dintre sandwich-urile vândute sunt burgeri. De exemplu, McDonald’s – cel mai cunoscut lanț de fast-food – vinde 75 de burger pe secundă, în toată lumea.
- În timpul Primului Război Mondial, când americanii luptau împotriva germanilor, Guvernul American a schimbat numele celebrului hamburger. Acesta a fost denumit „liberty sandwich”, însă schimbarea nu a fost primită cu entuziasm de oameni.
- 82% dintre americani consideră că burgerii sunt un preparat sănătos. Într-adevăr, ingredientele pe care un hamburger le conține sunt bune surse de fier, vitamina B12 și proteine. Consumați cu măsură și preparați de bucătari pricepuți, aceștia sunt chiar delicioși.
- Mulți au încercat să prepare cel mai mare burger din lume, dar Recordul Mondial Guinness este deținut de Black Bear Casino Resort din Minnesota, care a gătit un cheeseburger care avea diametrul de 3 metri.
- Recordul Mondial privind mâncatul unui hamburger este de 27 de minute. Comparativ cu un hamburger normal, care are câteva sute de grame, acel burger cântărea 4 kilograme.
Fie că are în compoziția sa carne de vită, de pui, ori soia, hamburgerul este unul dintre cele mai apreciate preparate din lume. Milioane de oameni îl consumă zilnic, el devenind cel mai bine vândut sandwich. Acesta și-a câștigat popularitatea datorită gustului său deosebit, așa că, dacă ți-am făcut poftă, nu ezita să îl încerci.