Dacă ai poftă de piersici, știi bine că nu trebuie să aștepți vara ca să poți să te bucuri de gustul lor. Pentru că fructele și legumele își găsesc cu ușurință locul în supermarketuri și în hipermarketuri chiar și în cele mai friguroase zile ale anului.
Cu toate acestea, nimic nu se compară cu gustul și mireasma pe care aceste fructe le au – parcă mai intense decât oricând – pe timp de vară. Iată, așadar, 2 rețete cu piersici pe care să le încerci până la final de vară:
- Cheescake cu piersici.
Este una dintre prăjiturile cel mai des consumate în sezonul călduros (și nu numai!) pentru că este fresh, proaspătă și gustoasă. Dar și pentru că reușește să fie un deliciu, chiar și atunci când nu este extrem de dulce.
Și, dacă de obicei se prepară cu un mix de fructe de pădure, imaginează-ți doar ce combinație interesantă și provocatoare o reprezintă intersecția dintre o cremă ușor alunecoasă, care ți se topește în gură, și textura moale, ca de mătase, a acestor fructe.
Există mai multe modalități de pregătire a acestei rețete, după cum există și tot atâția pofticoși, cu gusturi și preferințe diferite. Tocmai de aceea, ai nevoie de o perioadă în care să testezi mai multe texturi și feluri de preparare ale acestui tip de dulce, ca să poți ajunge la rețeta aceea care să te facă să salivezi doar când te gândești la ea.
Poți încerca rețete cu și fără coacere, însă dacă te afli pe grabă și vrei să termini cât mai repede cu bucătăreala, cel mai probabil ultima variantă este cea care ți se potrivește cel mai bine. Să termini o prăjitură gata de mâncat în doar 25 de minute este un skill pe care mulți bucătari și-l doresc, nu?
Înainte de a afla care sunt ingredientele de care ai avea nevoie, ai putea să le împarți în funcție de partea din prăjitură pe care o pregătești. Așadar, pentru blat vei avea nevoie de 200 sau 300 de grame de biscuiți simpli și de 60-70 de grame de unt.
Pentru cremă, numărul ingredientelor crește. Ai nevoie de 500 de grame de brânză Philadelphia, un lime sau o lămâie, 200 de grame de zahăr și 250 de grame de frișcă lichidă. Pentru topping, îți vor ajunge 4-5 fructe mari, pe care le poți tăia în bucăți mai mari și cu care poți orna feliile.
Pentru început, trebuie să topești untul și să mărunțești biscuiții. Le amesteci până devin o compoziție de sine stătătoare și rezultatul îl poți pune în forma de prăjitură. După care, amesteci brânza cu zeama de lămâie și zahărul.
Pune un sfert de frișcă la foc și adaugă și un pliculeț de gelatină înăuntru. Așteaptă să se răcească și apoi amestecă ambele compoziții. După care, adaugă cantitatea de frișcă rămasă, iar rezultatul îl poți adăuga deasupra blatului. Lasă totul la răcit câteva ore și apoi adaugă toppingul.
- Nectar de piersici.
Indiferent că ești sau nu un fan al sucurilor naturale, trebuie să încerci această rețetă, care nu se compară cu ce ai mai consumat în materie de astfel de băuturi. Unde mai pui că o astfel de băutură răcoritoare este mult mai sănătoasă dacă tu ești cel care o prepară?
Nu ai nevoie decât de un kilogram de fructe, o jumătate de litru de apă, 40-50 ml de zeamă de lămâie și zahăr, după preferință. Cantitatea depinde în funcție de cât de coapte sunt fructele pe care le folosești. Dacă ai fructe foarte bine „făcute” poți folosi 200 sau 250 de grame de zahăr. Însă, dacă ești adeptul unei băuturi mult mai acrișoare, poți utiliza chiar mai puțin zahăr.
Fierbi întâi apa și zahărul, până ce acesta se topește. Apoi introduci fuctele mărunțite și le lași 10 minute la fiert, la foc mic. Nu uita să înlături spuma, de câte ori apare. Băutura rezultată o poți turna în pahare sau sticle de sticlă și consuma și e gata de consumat după ce se răcește. Poți încerca și un nectar din fructe de sezon si anume pepeni, după aceeași rețetă.