Cu toții știm că un copil înseamnă o mare bucurie. Pe lângă acest lucru, un copil înseamnă și costuri destul de mari, așa cum este și normal, deoarece trebuie să îi asiguri toate cele necesare. Un alt lucru important de care trebuie să se țină cont este faptul că micuțul va crește și va trebui să îi achiziționezi constant alte lucruri. Părinții, dar în special mamele, tind să cumpere multe lucruri în cantități mari pentru a se asigura că au mai mult decât strictul necesar și, de foarte multe ori, acest lucru duce la cheltuieli inutile.
Odată cu trecerea timpului, copiii cresc mai repede decât credem. Asta înseamnă că trebuie să îi schimbi constant îmbrăcămintea, încălțămintea pentru copii și alte lucruricare nu i se mai potrivesc, indiferent de care ar fi motivul.
Iată ce lucruri cumpără mămicile prea des și inutil:
Mult prea multe jucării
Știm cât de mult adoră copiii jucăriile. Încă de când sunt bebeluși, aceștia sunt atrași de culorile, formele și de sunetele pe care acestea le emit. Mămicile tind să cumpere foarte multe jucării din simplul motiv de a-i ține ocupați cât mai mult pe copii, dar și din obișnuința de a crede că micuțul se va plictisi destul de repede de ele. Chiar dacă părinții consideră că multe jucării sunt ceva pozitiv pentru copii, s-a demonstrat faptul că, din contră, cu cât numărul de jucării pe care le deține un copil este mai mare, cu atât au un efect mai negativ asupra lor. Așadar, un lucru bun care se poate face este oferirea unui copil a unui număr limitat de jucării (sub 10). Efectele negative cele mai importante sunt lipsa posibilității de concentrare și reducerea nivelului de creativitate.
Prea multă mâncare sau prea multe dulciuri
Poate să sune puțin ciudat, însă multe mămici cumpără sau prepară prea multă mâncare pentru copii, crezând că aceștia vor mânca totul într-o perioadă destul de scurtă de timp. Însă de câte ori nu se întâmplă să fie nevoie ca acele alimente sau preparate să fie aruncate pentru că au depășit termenul în care acestea erau comestibile. O soluție simplă este aprovizionarea și pregătirea mâncării pentru o perioadă scurtă, de 2-3 zile, mai ales că majoritatea alimentelor expiră destul de rapid dacă nu sunt consumate în timp util.
Și dulciurile în cantități prea mari vor avea efecte negative asupra sănătății copilului. Chiar dacă micuțul tău îți cere cât mai multe dulciuri, părinții sunt cei care trebuie să se gândească la sănătatea acestora și să nu cumpere inutil prea multe produse de acest gen. Recomandat ar fi unul sau două dulciuri pe săptămână.
Telefon sau tabletă
Acestea nu sunt produse cumpărate des, dar sunt obiecte inutile, mai ales pentru copiii cu vârste mai mici de 10 ani, deoarece vor petrece prea mult timp pe aceste device-uri, lucru ce le va afecta creșterea. Mai ales în perioada în care sunt bebeluși, copiii nu ar trebui deloc expuși la telefoane, tablete sau televizoare.
Mămicile trebuie să învețe din acest articol să își analizeze comportamentul de cumpărare, care poate fi unul greșit, afectând atât copilul, cât și bugetul familiei. Fiecare lucru necesar copilului trebuie cumpărat cu moderație.