3 note de parfum pentru sezonul rece

Alegerea parfumul potrivit se face în funcție de atât de multe lucruri. Compatibilitatea cu pielea, personalitatea ta, mirosurile preferate, momentul zilei, ocazia și ținuta dar și noile tendințe ale modei. De parcă toate acestea nu ar fi suficiente, parfumurile se mai aleg și în funcție de sezon. Anumite parfumuri merg purtate într-un sezon sau în altul, în funcție de aroma și puterea acesteia. Sezonul rece îți oferă ocazia să porți pe piele parfumuri mai puternice și mai aromate comparativ cu restul anului. Iată care sunt câteva dintre cele mai potrivite parfumuri pentru perioada de toamnă-iarnă.

Aromele sezonului rece

Dacă în sezonul cald aromele preferate sunt cele de flori sau cu mirosuri fresh, în cazul anotimpurilor răcoroase mirosurile preferate vor rămâne cele lemnoase, orientale, condimentate. Varietatea de parfumuri pentru femei pentru sezonul rece este atât de mare, încât poate părea o misiune imposibilă să alegi aroma potrivită pentru tine. Iată însă care sunt mirosurile de bază ce se poarta în special iarna și toamna.

  1. Parfumurile cu note orientale

Parfumurile orientale sunt potrivite pentru femeile puternice și încrezătoare în propria persoană. În plus, dacă adori să îți răsfeți simțurile și dacă adori să îți scoți în evidență senzualitatea, parfumurile care conțin note orientale sunt exact ceea ce ai nevoie. În perioada de iarnă, dar și primăvara și toamna, poți alege cu încredere un parfum cu note orientale. Chiar dacă în general sunt recomandate a fi purtate seara, unele parfumuri orientale, cu note florale, merg purtate și ziua.

  1. Parfumurile cu note lemnoase

Parfumurile cu note lemnoase sunt extrem de potrivite pentru o femeie serioasă, puternică și în funcție de intensitatea lor sau de combinații pot fi purtate atât ziua la birou, cât și seara, la o cină. Merg purtate fără nicio problemă în sezonul rece, deoarece temperaturile scăzute accentuează într-un mod favorabil fiecare aromă din componența lor. De asemenea, merg purtate și pe timp ploios, fie că vorbim de toamnă sau primăvară, mirosurile de lemn îmbinându-se perfect cu cel de ploaie proaspătă.

  1. Parfumurile cu note aromatice

Parfumurile cu musk și plante aromatice sunt preferatele femeilor spontane și creative. Merg mână în mână cu temperaturile mai scăzute și pot fi purtate cu lejeritate atât pe zi cât și seara. Parfumuri dulci, gurmande, de toamnă – iarnă, cu arome de portocală și scorțișoară par să fie mirosurile preferate de iarnă.

Cum alegi parfumul potrivit

Alegerea parfumul potrivit pentru sezonul rece se poate face fără probleme dacă urmezi câțiva pași.

  • Alege apa de parfum în locul apei de toaletă. Cu atât mai mult cu cât iarna poți apela la mirosuri mai puternice, ia în considerare să achiziționezi apa de parfum. Aceasta nu numai că este mai puternică, dar și rezistă mai mult timp pe piele.
  • Alege arome mai puternice decât ai alege în mod normal. Iarna este momentul potrivit în care poți jongla fără probleme cu intensitatea mirosului parfumul preferat.
  • Înainte de a te decide pe care parfum să îl cumperi, lasă esența să se așeze pe pielea ta câteva minute. Mirosul final al parfumurilor mai puternice și mai greoaie se așează după aproximativ 5 minute. Abia apoi vei observa mirosul în adevărata lui splendoare.
  • Este un gest greșit ca după aplicarea parfumului să freci încheieturile. În acest fel nu faci decât să modifici mirosul de bază al parfumul abia probat.
  • Înainte de a porni la cumpărături pentru un nou parfum, evită să te dai cu parfumul tău de acasă. Nu ai vrea ca mirosurile să se amestece între ele.
  • Nu cumpăra un parfum fără să-l probezi pe tine, chiar dacă l-ai mirosit la o prietenă și te-ai îndrăgostit de mirosul acela. Din cauza PH-ului diferit și al mirosului personal, același parfum poate mirosi diferit pe fiecare persoană în parte.  

Astfel, nu îți fie teamă să încerci un parfum nou în sezonul rece. Profită de această ocazie pentru a experimenta noi mirosuri pentru pielea ta, iar cu ajutorul sfaturilor de mai sus cu siguranță vei găsi aroma potrivită personalității tale!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW