Companiile al caror specific este comercializarea de produse in cantitati mari au nevoie de o organizare profi pentru a putea fi cat mai eficienta. Astfel de afaceri se pot intalni in domenii precum agricultura, constructii sau auto, unde acest lucru joaca un rol esential in desfasurarea activitatii.
Din acest motiv, este important ca fiecare afacere de acest gen sa aiba cel putin un spatiu de depozitare pe care sa-l gestioneze eficient si care sa permita dezvoltarea ulterioara a intregului business. Acest lucru necesita o investitie care ajuta la evitarea unor costuri ulterioare determinate de nevoia de spatiu.
Iata cum puteti gestiona eficient un spatiu de depozitare
Atunci cand vine vorba de organizarea unui spatiu de depozitare, este important sa tineti cont de cateva aspecte esentiale.
Nu este nevoie de tehnologii complicate, ci doar de cateva reguli prin care se poate folosi cat mai mult spatiu care permite atat depozitarea eficienta a produselor ce urmeaza a fi trimise spre comercializare, cat si o miscare usoara in interiorul constructiei respective.
Folosirea rafturilor si paletilor
Un accesoriu care nu trebuie sa lipseasca din niciun spatiu de depozitare sunt rafturile si paletii. In acest fel, se poate asigura depozitarea eficienta, dar si transportul in siguranta al marfurilor.
Pentru a evita neplaceri, se recomanda apelarea la companii specializate, precum Handlerkraft, care pot pune la dispozitie atat rafturi pentru depozite, cat si pentru magazine, in functie de dimensiunea necesara si de tipul de marfa depozitata. De asemenea, se mai poate lua in considerare si echiparea cu motostivuitoare, dar numai dupa ce spatiul este organizat corespunzator. Astfel, veti putea manevra marfurile in conditii de maxima siguranta si intr-un timp mai redus.
Terenul trebuie sa permita dezvoltarea spatiului de depozitare
Zona industriala nu se limiteaza doar la o hala, ci aceasta trebuie amplasata pe un teren intins, astfel incat sa permita miscarea personalului si a autovehiculelor, dar si dezvoltarea ulterioara a spatiului, ceea ce inseamna si evolutia afacerii.
De asemenea, acest teren trebuie sa actioneze atat ca loc pentru munca fizica, cum ar fi depozitarea si manevrarea de marfuri, cat si ca spatiu de birouri, pentru a gestiona cu usurinta activitati care tin de logistica sau aria financiara.
In alegerea terenului pentru spatii de depozitare trebuie sa se faca un plan pe termen lung, luandu-se in considerarea activitatea pe cel putin 5 ani.
Spatiul trebuie sa fie usor accesibil
Posibilitatile de a gasi un teren de dimensiuni mari in interiorul zonei urbane sunt destul de limitate. De aceea, exista zone industriale special concepute pentru acest lucru. O alta varianta ar putea fi in zonele nepopulate de la marginea orasului, atat timp cat spatiul este usor accesibil.
Organizarea afacerii este esentiala pentru dezvoltarea acesteia, mai ales cand presupune manipularea marfii in cantitati mari. De aceea, un spatiu de depozitare sau chiar mai multe sunt esentiale pentru a gestiona eficient produsele comercializate catre publicul larg, in functie de specificul afacerii si de industria din care face parte.