Liban: Guvernul condus de Hassan Diab a demisionat

Premierul libanez Hassan Diab a anunțat luni demisia imediată a guvernului său, aflat sub o permanentă presiune de la dezastruoasele explozii de marțea trecută în portul Beirut care au costat viața a cel puțin 160 de persoane și au dus la peste 6000 răniți. Anunțul lui Hassan Diab a intervenit după ce, începând de duminică, mai mulți miniștri își anunţasera deja demisia.

Accidentul, a spus premierul Diab într-o alocuțiune televizată, este rezultatul unei „corupții endemice în politică, în administrație și în stat” și a cerut ca responsabilii de această „crimă” să fie deferiți justiției. „Am descoperit, a spus premierul Diab, că o corupție instituţionalizată a devenit mai puternică decât statul”. Fără a oferi nume de persoane, Hassan Diab i-a acuzat pe cei pe care i-a calificat drept corupți că nu au decât o singură grijă: aceea de „a obține câștiguri politice și a distruge ceea ce a mai rămas din structurile de stat”.

Președintele Libanului, Michel Aoun, a acceptat demisia guvernului și i-a cerut să gestioneze afacerile curente ale țării.


- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW