marți, 25 februarie, 2020
15.9 C
București

310 milioane de lei, bani de la stat pentru reabilitarea şi modernizarea staţiunilor balneare şi balneoclimaterice

România este ţara care deţine aproximativ o treime din izvoarele termale şi minerale ale Europei.

Stimularea turismului balnear prin acest fond de investiţii era imperios necesară. Investitorii din zonă vor avea de astăzi cel mai important sprijin dat vreodată de statului român.

Beneficiarii sunt toate staţiunile balneare şi balneoclimaterice atestate de Ministerul Turismului.

Câteva exemple dintre capitolele care se pot finanţa sunt reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze accesul în staţiunea balneară, achiziţii în scop de dezvoltare turistică, achiziţii de echipamente, mobilier, aparatură medicală, pregătirea şi formarea personalului de specialitate.

‘Un alt aspect ce trebuie urmărit, pe lângă reabilitarea acestor staţiuni turistice, este dezvoltarea acestora în concordanţă cu trendul modern, aceasta fiind o soluţie pentru toate categoriile de vârstă care îşi petrec vacanţele pentru tratament sau mini-vacanţele de relaxare în staţiunile balneare, respectiv departamentele de wellness/spa, care trebuie să se regăsească în toate staţiunile balneare şi balneoclimatice de pe teritoriul României’, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

De la 1 noiembrie 2018, alte două măsuri care vin sprijinul turismului balnear au fost eliminarea redevenţelor pentru apa geotermală şi pentru apa minerală natural utilizată pentru consumul populaţiei la buvetele publice şi reducerea TVA-ului la 5% (aplicabilă tuturor entităţilor din turism) pentru cazare (inclusiv pentru terenurile amenajate pentru camping), servicii de restaurant şi de catering (cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea), activităţi sportive, recreative şi distractive.

De asemenea, Ministerul Turismului are în vedere elaborarea Masterplanului pentru dezvoltarea turismului de sănătate, în colaborare cu sectorul privat şi cu autorităţile publice centrale şi locale din ţara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Brexit: viitorul riscant al agricultorilor britanici, fără beneficiile PAC

Părăsind Uniunea Europeană, agricultorii britanici pierd ajutoare în valoare de mai multe miliarde euro primite până acum în cadrul...

Un nou volum de Nicolae Croitoru

Zilele acestea, Editura „Niculescu” a scos de sub tipar volumul „În cercul...

IMGB, de la „ordine” la dezastru

Întreprinderea de Mașini Grele București a devenit istorie. Nu una frumoasă. Adevărul este că ne-am meritat soarta. Din cea mai...

Unul din trei angajatori români are în plan să recruteze forță de muncă din străinătate, în acest an

Aproape un sfert dintre angajatori iau în calcul să angajeze personal din străinătate în perioada următoare, iar...

TRENDING

Jack Ma, fondatorul gigantului Alibaba, este membru de frunte al Partidului Comunist Chinez

Maria Capitaine Omul cel mai bogat din China este membru...

Razboiul dintre taximetristi si UBER se muta la Guvern

Recenta inițiativă legislativă privind activitățile de transport...