4 genuri muzicale de ascultat pe discuri de vinil

Tehnologia nu a ocolit nici industria muzicală, astfel că astăzi ai la dispoziție o varietate de sisteme care îți permit să asculți melodiile preferate oriunde te-ai afla.

De asemenea, studiourile de înregistrări beneficiază și ele de cea mai avansată tehnologie care-ți permite să te bucuri de muzica preferată.

Totuși, această evoluție tehnologică, cu toate avantajele ei, nu a reușit să înlocuiască sunetele diafane și călduroase pe care le redă un disc de vinil. În ciuda faptului că vinilurile sunt dispozitive de înregistrare vintage, și acestea, dar și patefonul, dispozitivul de redare a muzicii, au revenit în atenția publicului larg, atât în țară, cât și în străinătate.

Dacă ești curios sau chiar pasionat de muzica pe discuri de vinil, îți prezentăm cele mai reprezentative trupe din fiecare gen muzical întâlnite pe discurile de vinil disponibile în anticariate:

  1. Muzica rock

Rock-ul este probabil unul dintre cele mai emblematice genuri muzicale din lume. Inițiatorii muzicii rock s-au inspirat din acordurile de blues și jazz, astfel că aici se regăsesc artiști precum Chuck Berry sau Elvis Presley. Rock-ul a continuat și continuă să scrie istorie și să influențeze viețile a milione de ascultători. Printre cele mai cunoscute trupe care au scris istorie și pe care le poți găsi pe discuri de vinil sunt: Pink Floyd, The Beatles, Queen, The Rolling Stones, AC/DC, Led Zeppelin etc.

  • Muzica pop

Melodiile celor mai cunoscuți artiști din întreaga lume, care au devenit foarte populare, intră în această categorie. Formațiile pop sunt cele mai cunoscute publicului, iar acest gen de muzică își are originile în anii ’50. În muzica pop se pot regăsi și elemente rock, funk, hip-hop, reggae etc. Melodiile care aparțin acestui gen sunt dansante, conțin structuri repetitive, astfel că sunt ușor de reținut și de fredonat, de aceea este un gen de muzică ascultat de un număr mare de oameni. Printre cei mai cunoscuți artiști ai acestui gen, se numără: Elton John, The Carpenters, George Michael, ABBA, Billy Joel etc.

  • Genul Country

Deși inițial acest gen de muzică era specific doar câtorva țări, precum SUA, Canada ori Australia, a devenit apreciat în întreaga lume. A apărut în anii ’40 în SUA, când imigranții au venit aici cu instrumente specifice locurilor natale, astfel că acest gen de muzică este rezultatul întrepătrunderii mai multor etnii și culturi. Tocmai îmbinarea între instrumente atât de diferite, precum vioara irlandeză, banjo-ul african sau chitara spaniolă, l-au făcut atât de popular în rândul celor pasionați de muzică. Unii dintre cei mai renumiți artiști ai genului country, pe care îi poți găsi pe discuri de vinil sunt: Johnny Cash, Neil Diamond, Willie Nelson etc.

  • Muzica clasică

Descoperă discurile de vinil ce conțin operele celor mai mari compozitori ai lumii în această secțiune. Muzica clasică este alcătuită din mai multe genuri, însă toate sunt înrudite, astfel că din această categorie fac parte: muzica de balet, muzica orchestrală, muzica corală, muzica de teatru, muzica simfonică etc. Acest gen de muzică este compus pe partituri, astfel că acestea se transmit din generație în generație, iar pentru a fi interpretată este nevoie de instrumentiști profesioniști. Descoperă discurile de vinil ce conțin creațiile compozitorilor care au scris istorie, precum: Mozart, Beethoven, Johannes Brahms, Giuseppe Verdi, George Enescu etc.

Pe site-ul anticariatului Târgul Cărții poți găsi viniluri deosebite, din toate genurile care te pasionează. Completează-ți colecția de viniluri cu artiștii tăi preferați și oferă-ți seri magice de relaxare pe acorduri muzicale calde.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW