4 metode de a te relaxa în timp ce lucrezi

Fie că ești freelancer sau lucrezi într-o companie multinațională, uneori simți că sarcinile profesionale nu se mai termină. Cu siguranță îți sunt familiare acele momente în care vrei să lucrezi, dar totodată simți că trebuie neapărat să ieși din birou. Ei, bine, relaxarea și munca nu trebuie să fie neapărat două noțiuni opuse. Te poți relaxa în timp ce mai rezolvi câteva taskuri, dacă vei urma sfaturile practice de mai jos.

1. Lucrează în aer liber

Când simți nevoia de relaxare, ia-ți o zi de lucru la distanță. Asta nu înseamnă că trebuie neapărat să fii acasă, în camera ta sau în living. Poți ieși cu laptopul la cafeneaua ta preferată, la o terasă cu grădină, în parc sau, dacă vremea nu îți permite mai mult, chiar și pe balcon.

Important este să simți aerul proaspăt din jur, să-ți clătești ochii cu verdele copacilor și cu albastrul cerului. Fără îndoială, vei rezolva taskurile mai repede, vei avea o stare de spirit mai bună și astfel vei putea lucra mult mai eficient, fără să mai simți că munca este o corvoadă pentru tine.

2. Înlocuiește scaunul de birou cu altceva

Cine spune că munca poate fi făcută doar la birou, stând pe un scaun? Oricât de confortabil ar fi scaunul tău, câteodată simți nevoia să schimbi poziția și să îți relaxezi ceva mai mult corpul. Înlocuiește scaunul de birou cu un taburete sau cu un fotoliu tip puf, pe care îl poți comanda online, pe Fabricadepufi.ro. Dacă fotoliile de tip puf nu sunt pe placul tău, poți opta și pentru o minge medicinală. Nu numai că te vei relaxa, dar postura ți se va îmbunătăți semnificativ.

3. Bea un ceai aromat

Chiar dacă pare un clișeu, ceaiul este pe primul loc când vine vorba de relaxare. O spun nenumărate studii efectuate de-a lungul anilor. Când simți că nu te mai poți concentra și, totuși, trebuie să termini un proiect urgent, ia o pauză de cinci minute și prepară rapid un ceai din plante, fructe sau un amestec gourmet.

Alege o cană care te binedispune de fiecare dată și un sortiment de ceai care te duce cu gândul la o amintire plăcută. Îți poți savura ceaiul în timp ce îți continui munca. Aceasta te va încălzi, antioxidanții îți vor da energie, iar aromele plăcute te vor relaxa profund. 

4. Aplică tehnici de respirație și mindfulness

Dacă ai foarte multe lucruri de făcut la birou și nu poți lua o pauză, te poți relaxa și fără să te ridici de pe scaun. Aplică una sau mai multe tehnici de mindfulness, în timp ce îți continui taskurile importante.

Încearcă să devii conștient de propria respirație. Când ești stresat sau pus sub presiunea deadline-urilor, ai tendința să respiri scurt și ineficient. Încearcă să inspiri adânc, să ții aerul în piept timp de 4 secunde, apoi să expiri prelung, relaxând întregul corp. Repetă exercițiul ori de câte ori simți nevoia.

Un alt truc eficient este și presopunctura auriculară. Sună complicat, dar este extrem de simplu. Nu trebuie decât să îți masezi, pe rând, fiecare ureche, apăsând ferm fiecare zonă. Această tehnică te va liniști și va reduce disconfortul fizic.

Ca ultimă recomandare, nu uita să te hidratezi constant. Păstrează pe birou o sticlă mare cu apă plată. Consumul de lichide te va ajuta să lucrezi relaxat și productiv, oricât de dificilă ar fi ziua de lucru.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW