47 milioane euro fonduri europene pentru stimulentele primite de cei implicați în lupta anti-COVID 19

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a aprobat cererea de finanțare a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate prin care se vor deconta stimulentele la salarii acordate în acest an celor din sistemul de sănătate care s-au aflat în prima linie în lupta anti-COVID 19.

Proiectul depus de CNAS are valoarea de 47,1 milioane euro și este denumit „Sprijin pentru personalul din sănătate implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu COVID-19”, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Vor fi decontate stimulentele acordate în prima jumătate a anului pentru minimum 46.000 de persoane, și anume personal medical și auxiliar medical care și-a desfășurat activitatea pe perioada stării de urgență  la furnizori de servicii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări: cabinele medicina familie, spitale, farmacii,  laboratoare, centre de dializă, ambulanțe private.

Un proiect similar derulat de către CNAS, în valoare de 33 milioane euro, aprobat anterior prin POCU, solicitat spre decontare stimulente salariale acordate personalului medical si auxiliar sanitar din spitale, centre de dializă, ambulanțe privată și laboratoare în contract cu casele de asigurări.  În total, au beneficiat de bani suplimentari peste 32.000 de persoane.

Un proiect similar a mai fost depus anterior de Ministerul Sănătății, pentru finanțare prin POCU, în valoare de 21 milioane euro, pentru circa 19.000 de persoane din sistemul medical.

Astfel, prin cele trei proiecte aprobate de MIPE, fondurile UE din Programul Operațional Capital Uman sprijină sistemul de sănătate cu peste 101 milioane euro și finanțează stimulentele prin care au fost recompensate peste 97.000 de persoane aflate în prima linie în pandemia COVID-19.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW