5 idei de circuite turistice prin România

Te încântă ideea unui concediu, iar varianta petrecerii vacanței în România este cea mai potrivită în contextul actual. Fie că ești șofer pasionat ori îți place să mergi la pas, colindând prin văi și pe dealuri, îți prezentăm câteva sugestii de circuite turistice pe care să le parcurgi în următoarea ta aventură prin țară:

Pe plaiuri bucovinene cu mănăstiri pictate

Nordul Moldovei și Bucovina reprezintă o destinație turistică superbă, unde poți să vizitezi mănăstirile faimoase, cu pereți pictați și arhitectură unică. Putna, Voroneț, Moldovița, Văratec, Humor, Agapia sunt locuri de vis, iar un circuit al lăcașurilor de cult din regiune reprezintă o idee minunată de vacanță, în orice anotimp. Natura pitorească, podgoriile cu vinuri premiate și gastronomia moldovenească reprezintă motive în plus să alegi acest itinerar turistic.

Pe drumuri maramureșene în căutarea bisericilor de lemn

Tot în nordul țării, trecând munții, ajungi în ținutul de basm al Maramureșului, unde poți să parcurgi un circuit turistic în care să admiri bisericile de lemn, unice în lume, ce te vor uimi cu frumusețea lor și cu istoriile ce le-au însoțit prin vremuri.

Poți ajunge ușor în regiune, iar dacă vrei să vii cu avionul găsești  informații utile despre Aeroportul Internațional Satu Mare și cursele aeriene pe care le ai la dispoziție din orice zonă a țării.

La pas prin Transilvania medievală

Situată în mijlocul României, Transilvania este regiunea unde poți colinda prin sate străvechi cu arhitectură pitorească și orașe medievale unde parcă ai călători în timp, alături de prinți și domnițe.

Încearcă un circuit turistic pornind de la Sibiu către Mediaş, Biertan, Sighişoara, și Rupea, până la Braşov, Râşnov, Avrig și Cisnădie. Vei fi cucerit de frumusețea acestor locuri și de oamenii care trăiesc pe meleagurile ardelenești.  

Printre munți pe Transfăgărășan și Transalpina 

Dacă vrei să simți la maxim aventura turistică prin România, pleacă la drum pe cele mai spectaculoase trasee rutiere din țară: Transfăgărășan și Transalpina. Transfăgărășan pornește din județul Sibiu și are mai multe tuneluri și viaducte prin care traversează munții până în județul Argeș, la Arefu. 

Transalpina este de asemenea un traseu impresionant, fiind cel mai înalt drum din țară, ce pornește de la Rânca și trece munții până la Obârșia Lotrului. Explorarea acestor itinerarii turistice reprezintă una dintre cele mai frumoase călătorii montane, pentru că peisajele sunt unice și ai ocazia să vizitezi obiective turistice deosebite: monumente ale naturii (peșteri, ghețari, cascade) și mănăstiri, muzee, pensiuni, hotelul de gheață de la Bâlea ș.a.

Cu lotca pe ape în Delta Dunării și Marea Neagră

Circuitele turistice au un farmec aparte atunci când mijlocul de transport se schimbă și în loc de automobil, avion sau tren poți să alegi bărci, catamarane sau lotci. Pornește într-o excursie prin Dobrogea, de la partea de podiș pânâ la mare și apoi în Deltă, ca să cunoști frumusețile acestei regiuni străvechi, cu elemente naturale unice în țară, cetăți antice și o mare varietate etnică.

Croazierele pe Marea Neagră și plimbările pe canale, prin stufărișul din Deltă vor fi aventurile de neuitat ale unei vacanțe reușite: vezi specii rare de floră și faună, admiri natura sălbatică a tărâmului dintre ape și savurezi preparatele culinare tradiționale, ca un pescar adevărat.

Alege destinațiile preferate și pornește în circuite turistice prin România, ca să-ți cunoști mai bine țara și să petreci concedii relaxante alături de familie și prieteni.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW