1.2 C
București
duminică, 7 martie

5 lucruri de care să ții cont înainte de a cumpăra un cărucior

Nașterea unui copil reprezintă un moment de bucurie pentru întreaga familie, dar aduce și noi provocări. Acestea țin atât de îngrijirea și creșterea corectă a puiului, cât și de achizițiile necesare pentru confortul său și al părinților. Căruciorul este unul dintre obiectele esențiale pentru nou-născuți și copii mici, pentru că asigură mobilitate. 

Alegerea unui cărucior nu trebuie să fie întâmplătoare sau bazată doar pe mărime ori aspect. Există și alte trăsături care fac diferența calitativ, dar, și din punct de vedere al funcționalității. Părinții pot considera dificilă alegerea căruciorului potrivit, mai ales pe o piață cu nenumărate modele. De aceea, am pregătit o listă cu 5 lucruri de care să ții cont înainte de a cumpăra un cărucior.

  1. Tipul de cărucior

Căruciorul 3 în 1

Varianta 3 în 1 este potrivită pentru părinții care au nevoie de un cărucior clasic, dar și de un landou și de un scaun pentru mașină. Deși sunt destul de voluminoase, modelele moderne sunt, totuși, ușor de manevrat și destul de adaptabile. Astfel, ghidonul este ajustabil, iar cadrul și roțile fac față oricăror drumuri. Cărucioarele 3 în 1 pot fi folosite de copii până la vârsta de 3-4 ani.

Căruciorul 2 în 1

Acest tip îmbină căruciorul standard cu landoul sau cu scaunul auto. Aceste variante sunt mai ușoare decât cele 3 în 1 și oferă posibilitatea fixării scaunului atât cu fața cât și cu spatele către sensul de mers. 

Căruciorul sport

Acest tip de cărucior este pliabil și ușor de utilizat, datorită greutății reduse și roților pivotante din partea anterioară, care asigură confortul plimbării pe orice tip de drum. Cadrul rezistent, sistemele de securitate și roțile rezistente la uzură îl fac o alegere sigură. Totuși, nu toate cărucioarele sport sunt destinate nou-născuților, de aceea, trebuie să verifici dacă este potrivit și pentru aceștia.

Căruciorul cu 3 roți

Căruciorul cu 3 roți este echivalentul mașinilor off-road. Acesta asigură o călătorie plăcută pe orice tip de teren, datorită roților mari și suspensiilor puternice. Dacă vrei să achiziționezi unul, reține că nu sunt indicate copiilor sub șase luni și ocupă mai mult spațiu de depozitare decât celelalte.

  1. Siguranța căruciorului

Siguranța copilului în timpul plimbării este un criteriu de bază în alegerea căruciorului. Centura trebuie să fie în 5 puncte, ușor de încheiat și de desfăcut de părinți, nu și de copil. Marginile căruciorului nu trebuie să fie ascuțite sau tăioase, ori să permită prinderea sau blocarea degetelor. De asemenea, frânele trebuie să funcționeze perfect.

  1.  Utilizarea facilă

Un cărucior bun este unul care poate fi ușor de manevrat, care nu pune probleme la schimbarea direcției, urcatul bordurilor sau scărilor. De asemenea, trebuie să fie destul de ușor pentru a fi urcat în pantă sau pus în portbagaj. Posibilitatea de a-l strânge sau deschide cu o singură mână este un mare avantaj, mai ales, când ai un braț ocupat cu copilul. Când căruciorul poate sta vertical după strângere fără susținere, este și mai ușor să te descurci.

Mânerul are și el un rol important în asigurarea funcționalității. Posibilitatea de a-l regla în funcție de înălțime permite și altor persoane să-l manevreze ușor și corect. De asemenea, un mâner moale nu-ți va obosi mâinile în timpul unei călătorii mai lungi.   

  1.  Capacitatea de depozitare

În afară de copil, în cărucior punem o mulțime de lucruri. De aceea, este bine să existe spațiu suficient pentru acestea. Compartimentele pentru chei, telefon și alte obiecte mici, dar valoroase, sunt foarte importante pentru toate tipurile de cărucioare pentru copii.

  1. Copertina

O copertină destul de mare este esențială pentru protejarea copilului de vânt, soare și precipitații. Unele au prindere cu magneți, pentru fixare mai ușoară, iar altele au o fereastră transparentă care permite observarea micuțului. Unele cărucioare au și paravane speciale pentru vânt sau soare, care se pot fixa la nevoie.

Cumpărarea căruciorului necesită atenție și cercetare prealabilă, pentru a asigura copilului confort și siguranță. Ține cont de cele 5 criterii detaliate mai sus, pentru a avea siguranța alegerii corecte. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW