20.4 C
București
joi, 13 mai

5 Motive să porți astăzi mască chirurgicală

Sfaturile și recomandările experților din domeniul sănătății pentru ca publicul să poarte măști chirurgicale s-a intensificat în ultimele luni, deoarece cazurile de infectare cu noul coronavirus continuă să crească în multe părți ale lumii, inclusiv în România, multe dintre aceste cazuri având legătură cu ceea ce cercetătorii învață despre eficiența acoperirii feței.

Un număr tot mai mare de studii indică faptul că măștile sunt un instrument puternic care ne ajută la controlul răspândirii acestui virus care, până în prezent, a infectat mai bine de 31 de milioane de oameni în întreaga lume.

Iată 5 motive pentru a purta masca chirurgicala, pe baza celor mai recente cercetări

1. Purtând mască, îi protejezi pe cei din jurul tău

Principala modalitate de răspândire a noului coronavirus este prin picăturile respiratorii produse atunci când o persoană infectată tușește, strănută sau vorbește. Cu toate acestea, măștile chirurgicale pot bloca aceste picături. Acestea acționează ca o barieră ce împiedică particulele care conțin viruși să scape de la o persoană infectată și să aterizeze pe o altă persoană.

2. Este posibil să nu îți dai seama că ești contagios

Înainte, măștile erau recomandate doar persoanelor care știau că au COVID-19, ca o modalitate de a-i proteja pe ceilalți din jurul lor. Cu toate acestea, când a devenit evident că virusul poate fi transmis de oameni înainte de a începe să prezinte simptome și de cei care nu dezvoltă deloc simptome, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și-au extins orientările, îndemnând pe toată lumea să poarte masca atunci când sunt în spații publice.

Unele studii au descoperit că peste 40% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus nu dezvoltă niciodată simptome ale COVID-19. Acest lucru face extrem de dificilă detectarea persoanelor potențial transmițătoare de virus.

De aceea, purtarea unei măști chirurgicale, chiar dacă crezi că ești sănătos, este recomandată de specialiștii în domeniul sănătății.

3. Masca te protejează și pe tine

Studiile sugerează că măștile chirurgicale oferă o anumită protecție purtătorului, dar avantajele sunt cele mai evidente atunci când toată lumea își acoperă nasul și gura. Gândește-te la asta ca la un beneficiu colectiv: cu cât sunt mai mulți oameni care blochează transmiterea virusului acoperindu-și fața, cu atât mai puțin va circula virusul în comunitate. Acest lucru reduce riscul de infectare al tuturor.

4. Masca poate ajuta economia să își revină

Măștile ar putea oferi și un avantaj economic. Creșterile de cazuri de coronavirus au determinat încetarea multor domenii de activitate, motiv pentru care tot mai mulți oameni și-au pierdut locul de muncă, iar economia a fost profund afectată. Cu toate acestea, utilizarea pe scară largă a măștilor faciale ar putea încetini în mod semnificativ rata de creștere a cazurilor de coronavirus, iar această încetinire ar putea permite reluarea unora dintre domeniile de activitate afectate.

5. Există puține alternative

În absența unui vaccin și a unor terapii medicamentoase mai eficiente pentru tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, măsurile preventive cum ar fi spălarea frecventă a mâinilor, distanțarea fizică și purtarea măștii sunt singurele lucruri care știm că funcționează în lupta împotriva coronavirusului. Mai mult, acestea sunt strategii low-cost, care sunt relativ simplu de implementat.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW