miercuri, 27 mai, 2020
10.8 C
București

5 ritualuri pe care femeile cu un ten perfect le repetă în fiecare zi

Pielea feței este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului uman, iar grija pentru sănătatea acesteia poate implica o serie de “numitori comuni” pe care îi poți integra în rutina zilnică de îngrijire a feței. 

Reluând periodic acești pași, te poți bucura de un ten frumos și sănătos, fără un efort deosebit. Dacă vrei să te bucuri de un ten fără probleme, începe să urmezi chiar de mâine următoarele ritualuri de înfrumusețare: 

Demachierea 

În fiecare noapte, înainte de culcare, trebuie să respecți cu sfințenie acest ritual de îngrijire a tenului. Demachierea este etapa peste care nu trebuie să sari în absolut nicio noapte. În caz contrar, pielea feței își va pierde din elasticitate, iar fermitatea acesteia va avea de suferit. 

Lipsa unui interes pentru demachiere constituie un factor ce favorizează apariția timpurie a ridurilor, așadar, acest ritual este unul cât se poate de important. Recomandăm loțiunile micelare pentru îndepărtarea impurităților, fără utilizarea apei și fără acea frecare continuă de la nivelul pleoapelor. 

Hidratarea pe timp de zi

Persoanele cu un ten perfect acordă o atenție deosebită hidratării acestuia, atât pe timp de zi, cât și înainte de culcare. Hidratarea tenului pe timp de zi contribuie la păstrarea elasticității tenului, o piele hidratată corect îmbătrânind mult mai greu. Pentru hidratarea zilnică, se recomandă o serie de loțiuni cu vitamina A sau vitamina E, extracte de aloe și ginkgo biloba, sau ulei de jojoba. 

Hidratarea înainte de culcare 

Cum spuneam și mai sus, hidratarea tenului reprezintă unul dintre cele mai importante “ritualuri” pentru igiena tenului, indiferent de momentul zilei. Dacă am văzut mai sus cu se poate hidrata pielea feței, pe timp de zi, acum să vedem ce produse pot fi utilizate pentru o hidratare corectă, înainte de culcare. 

Și spunem acest lucru, deoarece produsele de hidratare pentru zi și noapte sunt diferite, iar utilizarea unui anumit produs într-o perioadă nepotrivită a zilei poate determina efecte nedorite asupra tenului. 

Așadar, pentru o hidratare corectă înainte de culcare, se recomandă utilizarea unei creme de noapte cu coenzima Q10, ce luptă împotriva îmbătrânirii tenului. Mai mult decât atât, favorizează regenerarea țesuturilor de piele și stimulează producția de colagen a tenului, oferindu-i mai multă elasticitate. 

Aplicarea măștilor de față 

Din rutina personală pentru îngrijirea feței nu trebuie să lipsească măștile faciale. O mască pentru îngrijirea fețeii se va aplica periodic, având rolul de a stimula elasticitatea și fermitatea pielii tenului. 

Chiar dacă o mulțime de măști pentru față pot fi realizate “homemade”, experții în igiena tenului recomandă și utilizarea măștilor profesionale, la intervale regulate de timp. Unul dintre cele mai bune mix-uri: aloe vera + ginkgo biloba, combinație cu un caracter regenerativ și hrănitor, ce luptă totodată împotriva radicalilor liberi și întârzie apariția petelor pigmentare. 

Exfolierea 

Iată ca am ajuns și la ultimul ritual de îngrijire a feței, pentru menținerea unui ten sănătos și strălucitor: exfolierea. Pe lângă hidratarea tenului, curățarea acestuia reprezintă încă o miză importantă a acestei acestor practici de înfrumusețare, curățare pusă pe seama exfolierii celulelor moarte. Experții recomandă utilizarea unei creme exfoliante, ce luptă împotriva deteriorării prin oxidare a celulelor pielii. Un astfel de produs acționează ca și antioxidant, împiedicând totodată formarea și dezvoltarea radicalilor liberi.   

Dacă vrei să apelezi la segmentul cu produse eco pentru îngrijirea tenului, poți încerca gama de produse Apivita, un brand recunoscut la nivel mondial ca lider în segmentul cosmeticelor naturale. Produsele Apivita pot avea în compoziție ingrediente naturale chiar și în proporție de 100%, combinând peste 5500 de extracte din plante cu produse apicole pure și uleiuri esențiale organice.  

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...