17.6 C
București
vineri, 23 octombrie

6 plug-in-uri de WordPress care cresc viteza site-ului

Viteza de incarcare a unui site este ceea ce va da ultimul verdict in ceea ce priveste calitatea acestuia. La fel ca si tine, cei mai multi dintre utilizatori vor da o sansa de doar cateva secunde pana a se razgandi ca site-ul tau nu merita asteptarea, trecand la urmatoarea recomandare din Google.

De altfel, Google chiar foloseste viteza de incarcare a site-urilor pentru a le clasa in topul rezultatelor, conform algoritmilor sai.

Cu toate acestea, poti compensa lipsa vitezei cu ajutorul plug-in-urilor WordPress, care folosesc mecanisme prin care faciliteaza incarcarea rapida a paginilor. Alege-le pe cele potrivite, in functie de structura, design-ul si numarul de vizitatori.  Daca vrei sa creezi un site de prezentare atunci trebuie sa afli cele de mai jos.

Iata cele mai bune plug-in-uri pentru a imbunatati viteza site-ului tau:

1. Rendering  rapid cu WP Fastest Cache

Daca esti in cautarea unui mecanism rapid si care se mentine in topul preferintelor cunoscatorilor inca de la aparitia sa pe piata, alege WP Fastest Cache.

Dupa munca si eforturile depuse pentru a concepe un site apreciat si frecventat, poti constata ca elementele de RAM si CPU nu duc decat la un singur rezultat – rendering incetinit. Aici intervine WP Fastest Cache, care creeaza un fisier HTML static. Acesta face posibil ca mai multi utilizatori sa acceseze aceeasi pagina statica, decat o pagina care se incarca in mod repetat.

Dezavantajul, in cazul acestui plug-in este faptul ca ai nevoie de varianta premium pentru a te bucura de toate avantajele.

2. W3 Total Cache

Este gratis, beneficiaza de cea mai avansata tehnologie in domeniu, este cel mai recomandat instrument de catre web developers si a castigat increderea celor mai mari companii din lume. In plus, creste cu pana la 10 ori mai mult randamentul site-ului, imbunatateste ratele de conversie, precum si locul in ierarhia motoarelor de cautare.

Pentru site-urile cu trafic intens, acest plug-in care te va surprinde cu caracteristicile sale, fiind cel mai potrivit. Nu este, insa, usor de utilizat, mai ales de catre persoanele cu experienta, carora li se poate parea prea complicat si coplesitor, in multe situatii.

3. WP Super Minify – comprimarea fisierelor JavaScript si CSS

Acest plug-in comprima fisierele JavaScript, CSS si HTML pentru a reduce timpul de incarcare al unui site.

In plus fata de eficienta remarcabila, procesul de instalare este simplu, presupunand doar 3 pasi: download, instalare si activare din meniul plug-in al WordPress.

Cu toate ca nu reuseste sa creasca viteza la fel de mult ca alte instrumente mult mai tehnice, te poti astepta, totusi, la o imbunatatire de pana la 2-4%.

4. WP Smush pentru reducerea dimensiunii imaginilor

Cu fiecare imagine de pe site-ul tau creste si timpul de incarcare al paginii. Acum nu trebuie sa mai compromiti calitatea imaginii pentru o functionare mai buna a website-ului, caci acest plug-in reuseste cu succes sa reduca dimensiunile imaginii fara a-i afecta integritatea si insusirile calitative.

Printre nenumaratele caracteristici surprinzatoare ale acestui instrument se numara:

  • Posibilitatea de a suporta imagini JPEG, GIF si PNG;
  • Indepartarea culorilor inutile;
  • Compatibilitatea cu alte plug-in-uri;
  • Posibilitatea de a comprima pana la 50 de imagini simultan.

5. BJ Lazy Load

Cu cat pagina site-ului contine multe date, cu atat timpul sau de incarcare este mai mare. BJ Lazy Load are cea mai buna solutie pentru paginile mari, cu mult continut – imagini, video-uri si text.

In loc ca pagina sa se incarce complet de la inceput, cu ajutorul acestui instrument, datele se incarca separat, cu cat vizitatorul da scroll pe pagina, reducand semnificativ timpul de asteptare. Este o metoda simpla, practica si greu observabila de catre cei care vor intra pe site.

6. Optimizarea bazei de date cu WP-Optimize

WordPress are un mod aparte de a stoca informatiile intr-o baza de date. Daca, de exemplu, editezi un articol de mai multe ori, site-ul va salva cate o copie a editarilor tale, ceea ce ingreuneaza functionalitatea lui. Acelasi efect il produc si spam-urile sau numarul mare de comentarii, ce incarca baza de date.

WP-Optimize, in schimb, te ajuta sa elimini datele inutile la interval de timp stabilite de tine, pentru o eficientizare a intregului site.  

De vreme ce WordPress ofera acum mai multe optini de personalizare a site-urilor si doreste sa asigure o experienta inedita prin viteza si functionalitate, adauga unul dintre aceste plug-in-uri pentru a optimiza corect optiunile paginii tale web. Aceste module te ajuta si daca cauti o agentie care realizeaza magazine online pentru ca trebuie sa te asiguri ca sunt implementate pentru o viteza buna a site-ului.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW