20.4 C
București
joi, 13 mai

7 din 10 români aleg bicicleta ca mijloc de relaxare

Cu ocazia Turului României 2019, Federaţia Română de Ciclism invită românii să participe la Recensământul Bicicletelor, o iniţiativă menită să arate dimensiunea comunităţii pasionaţilor de mişcare pe două roţi. Oricine poate înscrie numărul de biciclete deţinute pe http://turulromaniei.com/recensamant-biciclete/, în perioada 3-15 septembrie 2019.

Pentru 37% dintre români, bicicleta e mai populară decât maşina, arată un sondaj naţional realizat în perioada 22-29 august 2019, pe platforma Ivox.ro, realizat la solicitarea Federaţiei Române de Ciclism cu ocazia startului Turului României. 7 din 10 români merg cu bicicleta ca să se relaxeze, în weekend sau în călătorii. 13% dintre ei merg cu bicicleta cel puţin o dată pe săptămână, mai arată studiul, la care au participat 750 de respondenţi, cu vârste între 18 şi 65 de ani, utilizatori de Internet. (marjă de eroare de +/- 3%)

Majoritatea participanţilor la sondaj (64%) asociază bicicleta cu sănătatea, în timp ce aproape jumătate (46%) spun că bicicleta le trezeşte amintiri din copilărie. 38% dintre români asociază bicicleta cu senzaţia de libertate, iar 29% – cu un comportament „verde”. Creşterea în popularitate a bicicletei a atras şi creşterea popularităţii a ciclismului în ţară: 1 din 5 respondenţi a declarat că urmăreşte competiţii de ciclism.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. „7 din 10 români aleg bicicleta ca mijloc de relaxare”
    Corect … pe la tara !
    Prin oras, exagerare !!!!!!!!!!!!! Nu ai pe unde sa „biciclesti” .
    In buricul Romaniei s-au dat bani pentru biciclete, pentru ochelari….
    Infrastructura, anemica ! Fix ca bramburica, vai de capul ei (si nu numai) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW