duminică, 23 februarie, 2020
3.3 C
București

7 din 10 români au făcut donații în ultimii 2 ani

Donațiile românilor se îndreaptă în procent de 86% spre cauzele locale, arată primul val al studiului cantitativ Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019, realizat în această primăvară de EXACT Business Solutions (eșantion reprezentativ la nivel urban de 1132 respondenți, educație medie și superioară, utilizatori de internet, 18-60 ani).

Un procent de 12% din donații vizează deopotrivă cauze interne și internaționale, în timp ce doar 2% dintre donații reprezintă răspunsul la cauzele internaționale.

„Din ce în ce mai mulți români sunt deschiși în a ajuta financiar, 7 din 10 afirmând că au făcut cel puțin o donație în ultimele 24 de luni”, declară Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions. „În 70% dintre cazuri, studiul arată că actul este unul spontan și doar 10% dintre cei care donează își planifică o astfel de acțiune”, adaugă Julien Zidaru.

Sănătatea și copiii sunt principalele cauze la care românii reacționează

„Având în vedere atât backgroundul serviciilor medicale din România, cât și tipologia campaniilor care s-au bucurat de cea mai mare vizibilitate în rândul populației, nu este surprinzătoare empatia publicului cu problemele de sănătate, care pun viața în pericol, în special în ceea ce privește copiii”, susține Julien Zidaru.

Din primele 6 cauze în care românii au afirmat că se implică, 4 sunt legate de sănătate, iar următoarele 2 vizează copiii (defavorizați sau orfani).

Alina Sîmpetru, co-inițiator al proiectului: „Acest prim pas dedicat pentru prima oară filantropiei individuale în sine, din perspectiva donatorului și nu doar ca element de targetare în strategiile specifice de CSR sau fundraising, lansează inițiativa unei serii de cercetări ce își propun pentru prima dată la noi în țară să studieze în profunzime cine, cui, de ce, cum, în ce condiții și în schimbul a ce sunt românii interesați să doneze financiar. Studiul cantitativ va fi urmat în perioada următoare de aprofundarea principalelor trenduri, prin studii calitative, dedicate factorilor-cheie în promovarea și dezvoltarea unei societăți românești conștiente, educate, implicate și active în rezolvarea propriilor probleme”, informează Comunicatul transmis de Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese...

Angela Merkel: “Deosebirile de poziții, încă prea mari pentru a se ajunge la un acord privind bugetul plurianual al UE”

Vineri seară, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale UE, reuniți la Bruxelles pentru a ajunge...

IMGB a devenit istorie

Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB; Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără...

Primaria Bucuresti a modernizat si dotat 23 de biblioteci

Primaria Bucuresti a demarat, incepand cu anul 2017, un amplu proces de revitalizare a celor 30 de...

TRENDING