duminică, 31 mai, 2020
11.4 C
București

7 din 10 români au făcut donații în ultimii 2 ani

Donațiile românilor se îndreaptă în procent de 86% spre cauzele locale, arată primul val al studiului cantitativ Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019, realizat în această primăvară de EXACT Business Solutions (eșantion reprezentativ la nivel urban de 1132 respondenți, educație medie și superioară, utilizatori de internet, 18-60 ani).

Un procent de 12% din donații vizează deopotrivă cauze interne și internaționale, în timp ce doar 2% dintre donații reprezintă răspunsul la cauzele internaționale.

„Din ce în ce mai mulți români sunt deschiși în a ajuta financiar, 7 din 10 afirmând că au făcut cel puțin o donație în ultimele 24 de luni”, declară Julien Zidaru, Managing Partner EXACT Business Solutions. „În 70% dintre cazuri, studiul arată că actul este unul spontan și doar 10% dintre cei care donează își planifică o astfel de acțiune”, adaugă Julien Zidaru.

Sănătatea și copiii sunt principalele cauze la care românii reacționează

„Având în vedere atât backgroundul serviciilor medicale din România, cât și tipologia campaniilor care s-au bucurat de cea mai mare vizibilitate în rândul populației, nu este surprinzătoare empatia publicului cu problemele de sănătate, care pun viața în pericol, în special în ceea ce privește copiii”, susține Julien Zidaru.

Din primele 6 cauze în care românii au afirmat că se implică, 4 sunt legate de sănătate, iar următoarele 2 vizează copiii (defavorizați sau orfani).

Alina Sîmpetru, co-inițiator al proiectului: „Acest prim pas dedicat pentru prima oară filantropiei individuale în sine, din perspectiva donatorului și nu doar ca element de targetare în strategiile specifice de CSR sau fundraising, lansează inițiativa unei serii de cercetări ce își propun pentru prima dată la noi în țară să studieze în profunzime cine, cui, de ce, cum, în ce condiții și în schimbul a ce sunt românii interesați să doneze financiar. Studiul cantitativ va fi urmat în perioada următoare de aprofundarea principalelor trenduri, prin studii calitative, dedicate factorilor-cheie în promovarea și dezvoltarea unei societăți românești conștiente, educate, implicate și active în rezolvarea propriilor probleme”, informează Comunicatul transmis de Romanian Individual Philanthropy Monitor 2019.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...