800 hectare pădure din Maramureș vor intra în regenerare

Peste 800 hectare de pădure aflate în gestionarea Direcţiei Silvice Maramureş vor intra în proces de regenerare din primăvara acestui an, a precizat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihai Leşan.

„Estimăm că în acest an, procesul de regenerare al pădurilor ar putea să atingă o suprafaţă de aproximativ 800 de hectare. Din această suprafaţă, aproape 300 hectare vor fi împăduriri, iar aproape 500 de hectare, regenerări pe cale naturală. Întreg materialul săditor va fi asigurat din pepinierele proprii care funcţionează pe lângă ocoalele silvice din judeţ”, a spus Mihai Leşan.

Potrivit acestuia, plantările de puieţi vor fi efectuate în zonele alpine unde au fost efectuate tăieri de-a lungul anilor, dar şi pe terenurile expuse eroziunii.

„Sunt vizate spre plantare zonele montane unde au fost făcute de-a lungul anilor tăieri de masă lemnoasă, dar şi terenurile afectate de eroziune sau alte goluri din fondul forestier. Anual se poate observa o creştere semnificativă a regenerărilor pe cale naturală”, a precizat Mihai Leşan.

Direcţia Silvică Maramureş deţine în administrare 194.262 ha, dintre care 137.078 ha reprezintă fond forestier proprietate publică a statului, 57.184 ha fond forestier proprietate a unităţilor administrativ teritoriale, a persoanelor juridice şi fizice aflate în administrare sau cu contracte de servicii silvice de pază, dintre care 215,8 ha reprezentând fond forestier proprietăţi.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. FOREST 6 CHRIST 6, ELIJAH 6, F.OR.EST. F-Face, OR-Romania, EST-Tishbite. The face of Tishbite from Romania.
    PADUREA 7 HRISTOS 7, PA.DUR.EA. PA-Palma, DUR, EA-Elia. Palma dura a lui Elia (definitii ceresti).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW