9 tendințe în marketing vizual pe care trebuie să le urmărim în 2021

Marketingul vizual este o prioritate majoră pentru specialiști, mai ales pentru că 49% dintre aceștia o consideră foarte importantă pentru strategia lor generală de marketing. Și există o mulțime de motive pentru care acesta este preferat de o agenție de marketing.

Se preconizează că în 2021 și 2022 marketingul vizual va avea o importanţă și mai mare (aproximativ 51-80% dintre companii estimează că se vor baza puternic pe conținutul vizual în anul următor). Cheia succesului cu marketingul vizual este să înțelegi la ce tendințe emergente trebuie să ai grijă și care sunt potrivite pentru tipul de produs pe care-l promovezi. Iată care sunt cele 9 tendințe de marketing pentru conținut vizual pe care ar trebui să le adaugi în strategia ta în 2021 și 2022:

1. Conținutul video pe mobil

Acest tip de promovare va crește în popularitate în viitor și îți poți da seama de acest lucru doar după o singură privire asupra rețelelor sociale de astăzi. Astfel, nu este o surpriză faptul că utilizarea de videoclipuri pe mobil a crescut de 17 ori din anul 2012. De fapt, mulți estimează că videoclipul va reprezenta 82% din traficul global al consumatorilor până în 2022.

Luând în considerare faptul că foarte mulți oameni vizualizează videoclipuri în timp ce merg la muncă, în mașină, în autobuze sau când vor să se informeze cu privire la un anumit subiect, trecerea către conținutul video optimizat pentru dispozitive mobile va trebui să fie o prioritate majoră.

Și acest lucru se explică astfel: există mai multe aplicații și platforme mobile construite pe conținut video acum mai mult decât în anii trecuți. De la TikTok la YouTube, consumatorii sunt la doar câteva click-uri de conținutul video care educa, inspiră și distrează.

2. Realizează videoclipuri scurte și rapide

Acestea vor atrage în continuare publicul online, iar dovada clară este platforma de socializare TikTok. Furnizorul de conținut video de dimensiuni mari este acum cea mai rapidă platformă de social media, care va atinge 1,2 miliarde de utilizatori activi lunar în medie, în 2021. În același timp, și Instagram a implementat bandă video, în același stil ca și TikTok, în august 2020, odată cu lansarea Instagram Reels.

3. Vizualele vor prinde viață cu realitatea augmentată și virtuală

Căștile VR sunt o caracteristică a convențiilor de jocuri de ani de zile, însă acestea intră acum în mainstream pentru marketeri. Aceste tehnologii interactive trebuie să ofere oportunități interesante pentru branduri și companii în 2021 (și nu numai). Astfel, IKEA a implementat deja o campanie prin care integrează astfel de dispozitive în marketingul vizual. În loc să prezinte doar imagini ale celor mai recente produse, IKEA le permite cumpărătorilor să folosească tehnologia VR pentru a vedea cum vor arăta aceste produse în propria lor casă cu proiecții virtuale și imagini animate folosite de aplicația lor.

4. Conținutul vizual al stilului educațional merge din ce în ce mai mult

Impactul pandemiei este încă resimțit pe tot globul, una dintre cele mai mari schimbări fiind creșterea muncii la distanță. Acest lucru a dus la o creștere enormă a marketingului de conținut vizual educațional care învață publicul ceva nou. Este clar că e-learning-ul va fi o tendință semnificativă în 2021.

5. Utilizatorii doresc mai multe videoclipuri live de la brandurile pe care le urmăresc

Deoarece toți am devenit mai confortabili în fața camerei, apetitul publicului pentru conținut video live a crescut, de asemenea. Și principalele platforme de socializare sunt luate în seamă, Facebook, Instagram, Twitter, YouTube și chiar LinkedIn, mai ales pentru că oferă acum funcții de streaming live pentru mărci și companii.

6. Pinterest devine un jucător-cheie în căutarea și descoperirea organică

Pinterest este una dintre platformele de marketing de conținut, oferind brandurilor și specialiștilor în marketing un motor vizual de căutare și descoperire pentru a ajunge la noi segmente de public. După ce a avut parte de cea mai mare creștere a numărului de utilizatori în 2020, Pinterest și-a consolidat poziția în clasamentele din domeniu, fiind una dintre cele mai folosite platforme sociale.

Pinterest este o combinație între un site de bookmarking și un “panou virtual” ce permite utilizatorilor inserarea unor imagini și clipuri video pe diverse categorii. Tocmai acest conținut variat a urcat platforma printre primele în clasamentele din domeniu.

7. Formatul poveștilor va domina platformele de socializare

În timp ce Instagram ar putea fi primul canal care ne vine în minte atunci când vorbim despre povești, este departe de a fi singura platformă care utilizează această nouă funcție de marketing de conținut. Și, cel mai recent, LinkedIn și-a lansat propria versiune de povești pentru a ajuta companiile și persoanele să împărtășească culisele vieții lor profesionale. Poveștile încurajează utilizatorii și brandurile să construiască cu încredere și să înceapă conversații directe folosind mai mult conținut sincer, prin care să se apropie de publicul lor.

8. Conținutul vizual care poate fi cumpărat va crește din ce în ce mai mult pe rețelele sociale

Calea de la descoperire la cumpărare devine și mai rapidă pentru utilizatorii de social media. Există un procent ridicat de oameni care preferă să achiziționeze produse sau servicii de pe social media, însă acum, noile funcții facilitează și mai mult acest lucru. Platformele de socializare permit brandurilor să eticheteze produsele în postări, pentru că publicul să ajungă mai repede la decizia de cumpărare.

9. Creșterea conținutului vizual gamificat

După un an în care toate au fost blocate, utilizatorii caută modalități unice și captivante de a se distra. Pentru a face acest lucru, multe branduri elaborează un nou tip de conținut vizual care încurajează interacțiunea utilizatorilor cu rețelele sociale: conținut gamificat. Această tendință emergentă de marketing a conținutului vizual este cea mai răspândită pe platforma Instagram vizuală și poate lua multe forme.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW