Sprâncenele sunt o zonă a feței foarte importantă pentru aspectul final al chipului, acestea având un impact direct în armonizarea trăsăturilor. În funcție de forma capului, culoarea părului, preferințele personale și trendurile dictate de perioadă, ele pot avea forme, nuanțe și grosimi diferite.
Din aceste motive, de-a lungul timpului domeniul a fost inovat de apariția diverselor produse care facilitează cosmetizarea sprâncenelor – machiaj sau proceduri semipermanente. Una dintre cele mai populare din acestea este microbladingul, procedeu care presupune stilizarea pentru o perioadă îndelungată. Deși oricine poate opta pentru acesta fără vreun motiv special sunt anumite situații în care este recomandat.
Ce este microbladingul?
În primul rând este important să afli ce presupune microbladingul, acesta fiind adesea confundat cu micropigmentarea sprâncenelor. În mod similar, ambele proceduri presupun tatuarea acestei zone a feței cu ajutorul unor ace fine cu pigment. Ele se realizează după ce a fost aplicat un anestezic local, pentru a preîntâmpina apariția disconfortului sau a durerii, în cazul persoanelor cu pielea foarte sensibilă.
Ceea ce aduce în plus microbladingul este naturalețea rezultatului final. Se face cu un set de ace foarte subțiri dispuse în linie, permițând astfel urmarea firelor naturale de păr atât din punct de vedere al formei, cât și al grosimii. Este recomandat să apelezi la această procedură doar în cazul unui salon specializat – poți cere o ofertă de microblading pentru sprâncene la preț personalizat în funcție de nevoile tale.
Când ai lacune în sprâncene
Unul dintre cele mai frecvente cazuri în care oamenii apelează la microbladingul sprâncenelor este atunci când au anumite porțiuni în care părul lipsește sau crește mai rar. Forma accesoriului de stilizare permite umplerea acestor lacune fără să presupună intervenția și în celelalte zone, aspectul final fiind unul îmbunătățit și insesizabil din punct de vedere al intervenției specializate.
Dacă suferi de pierderea părului sprâncenelor
Din cauza anumitor afecțiuni medicale sau intervenții poate apărea pierderea părului sprâncenelor fie parțial, fie total. Microbladingul vine în întâmpinarea acestei probleme prin oferirea unei alternative cu aspect natural și minim invaziv, care nu presupune recuperare fizică. Efectul său poate rezista până la doi ani, în funcție de organismul fiecărei persoane.
Dacă sprâncenele sunt foarte subțiri
O altă situație în care poate fi necesar să îți stilizezi sprâncenele este atunci când grosimea acestora este foarte subțire sau când culoarea este prea deschisă în comparație cu cea a podoabei capilare. Microbladingul contribuie la obținerea unei forme de grosimea dorită, iar pigmentul este eficient pentru accentuarea nuanței sprâncenelor.
Când vrei să scurtezi timpul pentru machiat
Unele femei apelează pur și simplu la microbladingul sprâncenelor atunci când vor să eficientizeze timpul pe care îl petrec machiindu-se. Aspectul final va fi unul accentuat, dar natural în același timp, motiv pentru care sprâncenele tale vor fi întotdeauna stilizate fără aplicarea unor produse cosmetice.
Microbladingul este o procedură cosmetică inovativă, aceasta fiind recomandată tuturor persoanelor care vor să își îmbunătățească aspectul sprâncenelor. Rezultatul va fi unul natural și îngrijit pentru o perioadă îndelungată de timp.