Asociația Environ în parteneriat cu Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) și Primăria Cămărașuorganizează, miercuri, 10 octombrie o campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și a bateriilor uzate.
Programul „România Reciclează” va ajunge pentru a doua oarăîn acest an în comuna Cămărașu. Între orele 10.00 – 14.00, localnicii vor putea preda echipamentele electrice și electronicevechi și acumulatorii portabili uzați. Pentru echipamentele voluminoase (mașini de spălat, frigidere), locuitorii pot solicita telefonic sau prin e-mail (031.827.0000 sau logistica@environ.ro)ridicarea de acasă.
Toți cei care vor preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat, vor fi premiați cu tichete cadou, pornind de la 10 lei.
Programul „România Reciclează” își propune să crească gradul de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos.
Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritățile locale au obligația de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puțin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnați.
Programul s-a derulat deja în Tulcea unde, un număr record de deșeuri au fost colectate (12 tone), în Bonțida (Cluj) și Ilva Mică (Bistrița Năsăud). „România Reciclează” continuă în comunele Mănești și Lipănești din Prahova, iar în următoarea săptămână ajunge în Moldova.
Autoritățile publice, primarii de localități mai mari sau mai mici, se pot înregistra în continuare în campania națională „România Reciclează”. Programul se va derula până pe 30 noiembrie, iarînscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro) sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.
***
Despre Environ
Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe www.environ.ro