Institutul Național de Administrație (INA) a organizat, în data de 23 martie 2021, webinarul cu tema Dezvoltarea resurselor umane din administrația publică prin calitate, inovație și performanță, deschizând, astfel, seria consultărilor cu beneficiarii programelor de formare profesională.
Webinarul a fost organizat ca o platformă de discuții, în vederea identificării și analizării modalităților prin care programele de formare pot contribui la schimbarea administraţiei publice. Inițiativa a fost primită cu deschidere, evenimentul reunind secretari de stat, secretari generali, funcționari publici de conducere din structurile de resurse umane din ministere, instituții publice ale administrației centrale.
Corina Licea, președinta INA, a prezentat misiunea și obiectivele Institutului, activitățile derulate în domeniul formării profesionale, al cercetării, al atragerii finanțărilor europene, precum și noua abordare în ceea ce privește gândirea proceselor de formare, implicarea stakeholderilor, introducerea de tehnici inovative în administrația publică românească.
Evenimentul a facilitat schimbul de idei, discuțiile fiind interactive, participanții și-au afirmat interesul pentru continuitatea colaborării cu Institutul Național de Administrație și au apreciat flexibilitatea INA în ceea ce privește digitalizarea formării. Totodată, s-a vorbit despre transformarea INA într-un hub de învățare, despre ce teme de studiu sunt de interes pentru fundamentarea unor decizii în administrație.
”Vă asigur că demersul nostru va fi acela de a livra excelență în formare, de a fi o instituție etalon și pentru acest deziderat vom lucra alături de beneficiarii programelor noastre, identificarea nevoilor reale de formare fiind o etapă esențială pentru asigurarea calității în formare. Vom pune oamenii pe primul loc, vom colabora cu organizațiile implicate în reforma adminstrației publice, și aici menționez în primul rând Agenția Națională a Funcționarilor Publici, ținând cont de misiunea complementară și de proiectele comune pe care intenționăm să le dezvoltăm”, a subliniat Corina Licea.