Dacă beneficiezi de avantajul traiului la casă, atunci, cu siguranță, te bucuri și de un mic colț de Rai. Începând din primăvară, grădina revine la viață, iarba devine un verde izbitor, copacii înmuguresc și florile înfloresc, iar spre vară – toamnă, copacii devin roditori.
Ce poate fii mai frumos decât o grădină pusă la punct și amenajată spectaculos? Petrecerea timpului în aer liber cu cei dragi, bucurându-vă de ceea ce vă înconjoară!
Iată 5 pași care te vor ajuta să-ți amenajezi grădina după bunul plac. Rămâne doar să-ți pui ideile și imaginația în aplicare!
- Întreținerea gazonului
- Irigarea gazonului – odată cu plantarea sau însămânțarea gazonului, este important ca acesta să fie udat în mod regulat. În cazul în care ploile lipsesc, acest proces ar trebui repetat o dată la două, maxim 3 zile, cu excepția zilelor de vară, când udarea este recomandată a se face zilnic. În acest proces de irigare a grădinii, îți poate fii de un real ajutor motopompa, prin instalații cu aspersoare. O poți achiziționa dintr-o gamă variată oferită de micul-fermier.ro.
- Tunderea gazonului – se recomandă ca lungimea ideală a firului de iarbă să nu depășească 5 cm. Când tunzi gazonul pentru prima dată, este indicat ca lungimea ierbii să fie puțin mai mare, deoarece vei risca să scoți rădăcinile din pământ, fiind încă sensibile.
- Amenajarea unei alei
- Pentru a evita călcarea și deteriorarea gazonului, amenajarea unei alei în grădină va deveni un must have. Aceasta va putea fii realizată fie din pavele, fie din pietre concasate sau decorative de diferite forme, dimensiuni și culori. O poți decora pe margini cu arbuști pitici, flori sau cu produse de iluminat pentru exterior.
- Realizarea unei alei pe gazon îți oferă, pe lângă utilitate și un alt avantaj: un plus de design armonios și plăcut grădinii tale.
- Plantarea florilor și a pomilor fructiferi
- Florile care rezistă cel mai bine și pentru o lungă durată de timp într-o grădină, așadar, în mediu exterior, sunt florile perene. Din această categorie fac parte lalele, zambilele, bujorii și crizantemele, flori care odată înflorite, îți vor oferi o multitudine de culori și miresme îmbietoare. Semințele acestora se plantează fie vara, fie spre sfârșitul toamnei.
- Înainte să plantezi pomii fructiferi trebuie să fii sigur că solul este bine drenat, iar zona unde dorești să îi plantezi trebuie să beneficieze de lumina soarelui. Aceștia se plantează de regulă primăvara sau toamna.
- Amplasarea unei fântâni artificiale în miniatură
- Pentru un plus de frumusețe adus grădinii tale, poți amplasa o fântână decorativă, pe care o vei găsi în magazine specializate sau o poți creea chiar tu, însă acest proces poate fii destul de complicat – rămâne la alegerea ta.
- Mobilarea grădinii
- Când vine vorba de acest subiect, mobilarea grădinii poate fii una minimală sau complexă: de la un set de masă cu scaune sau canapea, până la adăugarea unui balansoar de gradină, mobilier pentru grătar și multe alte idei de amenajare.
Așadar, bucură-te de colțul tău de Rai! Oferă îngrijire în mod regulat și atenție frecventă grădinii tale și cu siguranță te vei bucura pentru mult timp de o grădină spectaculoasă. Petrece momente de relaxare alături de cei dragi în aer liber și împărtășiți clipe de neuitat, îmbătați de mireasma florilor ce vă înconjoară!
Surse foto: pexels.com, unsplash.com, istock.com