A scăzut comerțul cu autovehicule

În luna august 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 11,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,1%, potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 7,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,2%.

În perioada 1.I-31.VIII.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-31.VIII.2018 atât ca serie brută cu 7,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,1%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei – în creștere

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 9,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,4%.

Acesta a crescut în perioada 1.I-31.VIII.2019 față de aceeași perioadă din anul anterior atât ca serie brută cu 13,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,0%.

August 2019 comparativ cu iulie 2019

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 11,6% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-14,3%), comerţul cu autovehicule (-13,9%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-9,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-7,6%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 3,1%. În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie brută, în luna august 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 4,7% datorită creșterilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+11,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,3%) și la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+2,7%).

Scăderi au înregistrat serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-3,8%) și activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,5%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o creștere cu 3,5%.

August 2019 comparativ cu august 2018

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna august 2019, comparativ cu luna august 2018 a înregistrat o creștere cu 7,8% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+22,8%), comerţul cu autovehicule (+10,7%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+8,3%) și la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,0%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019 a înregistrat o creștere cu 11,2% faţă de luna august 2018. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,5% mai mare comparativ cu luna august 2018, creștere susținută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+19,4%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+12,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,9%) și de serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%).

Cifra de afaceri provenită din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 4,5%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2019 a crescut cu 11,4% comparativ cu luna august 2018.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW