Acțiune de control a ITM la șantiere de pe raza municipiului București

În cadrul acțiunilor organizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă București  în scopul identificării muncii nedeclarate, precum și a verificării modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, în data de 5.05.2020, inspectorii de muncă, sub coordonarea inspectorului șef, Constantin Bujor, au întreprins o acțiune de control la șantiere de pe raza municipiului București.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, care a asigurat un suport activ la realizarea obiectivelor stabilite de Inspectoratul Teritorial de Muncă București.

Cu ocazia verificărilor efectuate, echipa de control a constatat următoarele aspecte:

  • au fost identificați 30 de angajatori care desfășurau activități;
  • din numărul de salariați prezenți pe șantier, au fost identificate 218 persoane care desfășurau activitate;
  • 21 de persoane au declarat că nu au semnat contracte individuale de muncă;
  • 1 cetățean străin din Republica Moldova, pentru care competența identificării și aplicării măsurilor legale a revenit D.G.P.M.B. și Inspectoratului General pentru Imigrări;
  • 1 salariat are contractul individual de muncă suspendat;
  • pentru aspectele constatate în domeniul sănătății și securității în muncă a fost dispusă sistarea unui șantier verificat.

Acțiunile de acest gen se încadrează în strategia de acțiune a I.T.M. București privind combaterea muncii nedeclarate și identificarea abaterilor în domeniul sănătății și securității în muncă, fiind coordonate atât la nivelul Inspecției Muncii  cât și al Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW