19.8 C
București
joi, 13 mai

Afganistan: un nou atac cu mașină-capcană la Kabul. Atentatele comise de talibani sunt aproape zilnice

Duminică dimineață, explozia unui automobil-capcană la Kabul a provocat moartea a opt persoane și rănirea altor circa 15, au anunțat agențiile de presă citând autoritățile afgane.

Imagini difuzate de televiziunea locală arată cel puțin două automobile în flăcări emanând nori groși de fum. Explozia, a anunțat Ministerul afgan al Sănătății, a fost extrem de puternică, provocând, în afara victimelor omenești, importante pagube materiale la clădirile din împrejurimi. Printre cele opt victime, precum și printre răniți se află femei și copii, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Tariq Arian, care a calificat atacul drept „terorist”.

Atacuri cvasi-cotidiene

Afganistanul, relatează agențiile internaționale de presă citând surse locale, este în ultimele săptămâni teatrul unei recrudescenţe a violențelor, inclusiv a atacurilor aproape zilnice comise de talibani împotriva guvernului, mai ales în zone rurale, în ciuda derulării la Doha (în Qatar) a unor negocieri de pace între cele două părți în conflict. Negocierile vor fi reluate la 5 ianuarie, fiind necesar mai întâi un acord asupra agendei discuțiilor.

Reamintim că există deja un acord separat cu talibanii, încheiat tot la Doha, în luna februarie, prin care Statele Unite au acceptat să-și retragă trupele din Afganistan până în luna mai 2021, în schimbul angajamentului talibanilor de a purta negocieri de pace cu oficialitățile în funcțiune la Kabul.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW