20.8 C
București
marți, 18 mai

Agenți ruși inculpați în SUA pentru atacuri cibernetice

În Statele Unite a fost anunțată luni inculparea a șase ofițeri ai serviciilor ruse de informații militare, sub acuzația de a fi comis mai multe atacuri cibernetice în lume. „Acuzații și complicii lor au cauzat pagube și perturbări rețelelor informatice în diverse țări, inclusiv în Franța, Georgia, Olanda, Coreea de Sud, Ucraina, Regatul Unit și Statele Unite”, a declarat într-un comunicat Ministerul american al Justiției. S- a precizat că cei șase acuzați erau ofițeri în Direcția de informații militare din Rusia (GRU), subordonată Statului Major General al forțelor armate ale Rusiei.

Potrivit comunicatului mai sus menționat, „cei șase” au vizat între altele, în perioada 2017-2019, rețeaua electrică ucraineană, alegerile din Franța din 2017, Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 ce s-au desfășurat la Pyeongchang (Coreea de Sud), spitalele și instalațiile medicale din Statele Unite, organismul de control al sitului accidentului nuclear de la Cernobîl, porturile din Mumbai şi Amsterdam.

Actul de acuzare îi consideră vinovați de conspirație, pirataj informatic, fraudă electronică, furt de identitate agravat și falsă înregistrare a unor nume din domeniu. Unui dintre acuzați a fost deja inculpat pentru presupusul său rol în ingerința în alegerile americane din 2016.

„Cei șase”, a afirmat John Demers, adjunctul ministrului american al Justiției, la o conferință de presă, au comis ” o serie de atacuri informatice considerate printre cele mai distructive şi perturbatoare atribuite vreodată unui singur grup”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW