13.5 C
București
vineri, 23 aprilie

Agenția europeană a medicamentelor: Vaccinul AstraZeneca este „sigur și eficace”

Agenția europeană a medicamentelor (EMA) „a ajuns la o concluzie științifică clară: este vorba de un vaccin sigur și eficace”, a declarat la o videoconferință de presă directoarea executivă a acestei instituţii, Emer Cooke. „Avantajele sale în protejarea persoanelor contra Covid-19 depășesc posibile riscuri”, a adăugat dna Cooke, dar a ținut să sublinieze că „vaccinul acesta nu este asociat la o creștere a riscului global de evenimente tromboembolice sau de hematoame sanguine”. Emer Cooke a explicat totuși că EMA „nu poate exclude definitiv” o legătură între vaccinul dezvoltat de laboratorul suedo-britanic AstraZeneca și tulburările rare de coagulare

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), care se înscrie pe aceeași linie, și-a reînnoit joi apelul la continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca. Comitetul său consultativ pentru securitatea vaccinală (GACVS) va publica și el un aviz favorabil utilizării AstraZeneca.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Agenția europeană a medicamentelor: Vaccinul AstraZeneca este “sigur și eficace” ca injectie, ca vaccin, Doame Ajuta, poate va fi omologat din 2023 incolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW