13.9 C
București
luni, 17 mai

Al 173-lea Seminar al Asociației Europene a Economiștilor Agrari

Academia Română va găzdui joi, 26 septembrie 2019, deschiderea lucrărilor celui de-al 173-lea Seminar al Asociației Europene a Economiștilor Agrari (European Association of Agricultural Economists – EAAE).

Seminarul este organizat de Institutul de Economie Agrară al Academiei Române, în perioada 26-27 septembrie 2019 și se va desfășura sub tema: „Sustainable and resilient farming systems in the European Union” – (Sisteme agricole sustenabile și reziliente în Uniunea Europeană).

Cel de-al 173-lea Seminar va reuni la București experți în domeniul economiei agrare din mai multe țări europene, pentru a discuta despre modul în care fermierii europeni fac față provocărilor economice, sociale și de mediu, dar și despre felul în care politicile Uniunii Europene pot contribui la creșterea capacității sistemelor agricole de a face față șocurilor și schimbărilor prezente și viitoare. 

Sesiunea plenară se va desfășura în Aula Academiei Române, începând cu ora 9, și va prilejui dezbateri pe marginea unor subiecte precum Politica Agricolă Comună post 2020, problematica de mediu și capacitatea sistemelor agricole de a face față provocărilor din mediul extern, pe baza prezentărilor susținute de reprezentanți ai Comisiei Europene, ai factorilor de decizie din România și ai unor institute de cercetare și universități de prestigiu din Austria, Olanda și Marea Britanie.

Lucrările pe secțiuni ale seminarului se vor desfășura la Hotel Ambasador în după-amiaza zilei de 26 septembrie și în prima parte a zilei de 27 septembrie și vor prilejui dezbaterea a 36 de lucrări științifice pe tematica seminarului.

În același timp, seminarul va găzdui prezentarea rezultatelor intermediare ale proiectului Orizont 2020 cu titlul  Towards Sustainable and Resilient EU Farming systems (SURE-Farm), coordonat de Universitatea din Wageningen (Olanda) și în care Institutul de Economie Agrară al Academiei Române este partener.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW