8 C
București
duminică, 20 septembrie

Alte două fabrici din Slatina și Târgu Jiu au trimis angajații în șomaj tehnic

Mii de angajați din județul Gorj au contractele de muncă suspendate. În ultimele săptămâni angajatorii și-au trimis angajatorii acasă, din cauza situației economice generate de COVID 19.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, până în data de 23 martie figurează ca suspendate 3.278 de contracte pe perioada nedeterminată și 64 pe perioadă determinate.

Un producător de cabluri electrice auto, cu punct de lucru în Târgu-Jiu, a anunțat că își suspendă activitatea până la data de 06.04.2020. Angajatorul are, la Targu-Jiu, 1.002 angajati, care vor intra în șomaj tehnic, până la data menționată. Închiderea producției, timp de două săptămâni, este o măsură împotriva răspândirii coronavirusului.

Și Bekaert Slatina intră în șomaj tehnic

Bekaert Slatina va opri temporar, în perioada 23-31 martie, producţia de inserţii metalice, deoarece există suprastocuri, iar cererile din partea clienţilor cu care lucrează au scăzut, scrie reporter24.info.

Astfel, cei aproximativ 900 de lucrători vor intra, în perioada 23-31 martie, în şomaj tehnic.

„Am decis să suspendăm activitatea în perioada 23-31 martie, din motive generate de contextul actual. Avem suprastocuri, iar cererea din partea clienţilor noştri a scăzut. Pe de altă parte, este benefic şi pentru salariaţii noştri, care vor sta acasă, iar astfel vor evita contactul cu alte persoane în drumul către fabrică. Avem 850-900 de muncitori, care vor intra în şomaj tehnic şi vor fi plătiţi cu 75% din salariu”, a declarat, pentru sursa citată, Gabriel Spaloghe, manager în sectorul sănătăţii şi securităţii în muncă din cadrul companiei Bekaert Slatina.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW