Amenzi de 70.000 de lei aplicate de o structură ANPC pe Valea Prahovei

Într-o singură zi de activitate a Comandamentului Munte 2022 – structură special constituită a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), desfășurat în premieră, în sezonul estival, în acest an, aflat sub coordonarea comisarului șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu -, pe 10.08.2022, comisarii din Prahova și Brașov au controlat 6 operatori economici de pe Valea Prahovei, respectiv:

SC Combist SRL – Cabana Vânătorilor Predeal;

SC Soke Service SRL – Sinaia;

SC Perla Bucegi SRL – Sinaia;

Irish Resort – Sinaia;

Org Avangarde Tour SRL – Sinaia,

Mariclau Food SRL – Sinaia.

În urma abaterilor constatate de comisari, operatorii economici au fost sancționați cu 7 amenzi contravenționale, în valoare totală de 70.000 lei și 2 avertismente, luându-se, de asemenea măsurile de:

– oprire definitivă de la comercializare și retragere definitivă din circuitul consumului uman a peste 100 kg produse alimentare în valoare totală de aproximativ 4.500 lei

-oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor pentru 2 operatori economici.

Deși realizăm controale periodic, avem Comandament de iarnă, în mod tradițional, acum, la Comandamentul de vară, întâlnim, în continuare, aceleași nereguli, la operatorii economici din regiunea noastră.

Respectul față de turistul de pe Valea Prahovei lasă de dorit, ceea ce ne determină să supraveghem continuu serviciile oferite în această zonă, până când nu vom mai constata abateri de la lege” – Ion Iordăchescu, comisar șef, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia.

Dintre deficiențele constatate amintim:

– utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, cu resturi alimentare, scurgeri de lichide de la materii prime,

– folosirea unor congelatoare cu strat gros de gheață,

– utilizarea unor plite de gătit neigienizate și a unor ustensile de bucătărie neconforme, deteriorate

– folosirea la gătit a unor produse alimentare fără elemente de identificare, cu data durabilității depășită

– utilizarea la prepararea produselor alimentare a altor brânzeturi decât cele declarate în lista meniu

– comercializarea unor porții de mâncare gătită care nu erau ținute la masa caldă

– lipsa evidențierii alergenilor în lista meniu

– existența graficelor de schimb al uleiului de prăjire necompletate la zi

– lipsa salteluțelor de protecție, existența unor tăblii de pat cu bucăți de material lipsă, a unor pereți murdari, a unor piese de mobilier cu vopsea exfoliată, a unor cearșafuri de pat cu fire de păr, în camerele de cazare.

- Publicitate -

2 COMENTARII

  1. Am stat cu copilul 2 zile facand cu schimbul la tualeta , din cauza ca am fost cu telegondola si am mancat 2 ciorbe de vacuta in varful muntelui , in vreme ce sotia nu a mancat , a avut noroc si a scapat . Acolo doar in tranzit cu masina mai trec , colcaie de jmecheri si oameni de nimic , pe care ii intereseaza doar zerourile din cont in vreme ce omenia e pentru papagali . Sa fie sanatosi si la punga ….. ca la obraz .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW