Agenția Națională a Funcționarilor Publici a organizat, în această săptămână, webinarul cu tema “Cadre de competență și concursul național în funcția publică”, activitate la care au participat profesori și reprezentanți ai unor prestigioase centre universitare din țară. Webinarul a fost urmărit şi de 130 de studenţi ai Universităţii “Ovidius” din Constanţa.
Reuniunea virtuală și-a propus să analizeze provocările curente privind măsurile de reformă ale Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, în domeniul managementului resurselor umane din administraţia publică, cu accent pe concursul național și introducerea cadrelor de competență.
Agenda evenimentului a inclus şi analiza unei propuneri de protocol de colaborare dintre ANFP şi mediul universitar.
Vasile-Felix Cozma, preşedintele ANFP: “Realizarea cadrului general de competenţe şi operaţionalizarea Concursului național sunt două dintre cele mai valoroase proiecte ale noastre de reformă. Organizarea concursului național de intrare în corpul funcționarilor publici (pe modelul EPSO al instituțiilor europene) va fixa un sistem de recrutare transparent și incluziv pentru administrația publică, iar cadrele de competenţă vor asigura o dezvoltare strategică a resurselor umane.”
Prezentă la eveniment, Lavinia Niculescu, secretar general al ANFP, a subliniat necesitatea derulării unei colaborări strânse cu mediul universitar în procesul de promovare a concursului naţional, colaborare care să conducă la atragerea unui număr cât mai mare de tineri în administraţia publică.
Discuțiile vor continua în cadrul webinarului din data de 19 octombrie 2022, la care sunt așteptați să participe şi alţi reprezentanţi ai mediului universitar.
Cele două evenimente contribuie la dezvoltarea legăturilor între ANFP şi mediul universitar, pentru o colaborare centrată pe soluţii, care se vor reflecta în calitatea funcționarilor din administraţia publică şi, implicit, în calitatea serviciilor oferite cetăţenilor.
Manualul scolar al Creationismului n-a existat niciodata……………….leacuri care n-au existat niciodata pentru unele boli. Exemple: orbirea, unele forme de cancer etc.